Міністерка оборони Німеччини пояснила, чому не дає важку зброю Україні

Міністерка оборони Німеччини пояснила, чому не дає важку зброю Україні
Німеччина вважає, що їм самим потрібно посилювати оборону 
фото з відкритих джерел

Берлін знайшов виправдання, чому бойові машини не будуть відправляти для ЗСУ 

Міністерка оборони Німеччини Крістін Ламбрехт вважає, що Путін у своїй агресії може піти далі, тож Європі загрожує небезпека. Відтак Берлін не планує постачати важку техніку Києву, адже імовірно, що вона знадобиться їм самим. Про це йдеться в інтерв’ю Politiko.

Берлін начебто обіцяє продовжувати військову підтримку Києва проти вторгнення російського президента Володимира Путіна «стільки, скільки буде потрібно». При цьому Ламбрехт виключила подальші значні поставки важкого озброєння в Україну, стверджуючи, що запаси збройних сил Німеччини, Бундесверу, вичерпані і що Берлін повинен акумулювати зброю, щоб забезпечити власні оборонних можливості, а також зобов'язання в рамках НАТО. 

«Путін має стратегію поширювати страх, а також погрожувати, що він може піти далі», – сказала Ламбрехт, визнаючи, що це має прямі наслідки для ЄС і НАТО.

За словами Ламбрехт, Бундесвер у попередні роки провадив політику «безвідповідальної економії», тож наразі їхня військова сфера потребує посилення.  

Посол України в Німеччині Андрій Мельник висловився про позицію офіційного Берліна щодо постачання зброї Україні. Найтиражованіша газета Bild оприлюднила коментар дипломата з жорсткою критикою канцлера Олафа Шольца і міністерки оборони Крістін Ламбрехт.

Нагадаємо, також Берлін відверто сказав, чого очікує від Кремля.

Днями міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок 10 вересня відвідала Київську область. Вона пообіцяла допомогу Україні з розмінуванням.

До слова, нещодавно Збройні сили України отримали від Німеччини ще п’ять зенітних самохідних артилерійських установок Gepard, а також першу радіолокаційну станцію контрбатарейної боротьби Cobra. 

Однак як повідомлялося, Шольц відхилив запит про танки для України – Welt.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: