Ракетні обстріли України: США озвучили справжні мотиви Путіна

Ракетні обстріли України: США озвучили справжні мотиви Путіна
Ракетні атаки РФ також призводять до загроз АЕС
фото з відкритих джерел

Якщо Путін не може захопити Україну силою, то спробує її заморозити

Президент РФ Володимир Путін, віддаючи накази про масовані ракетні обстріли України, має намір «зрівняти із землею енергетичну інфраструктуру». Таку заяву під час засідання Радбезу ООН зробила постійна представниця США при ООН Лінда Томас-Грінфілд.

«Мотиви Путіна зрозумілі. Він вирішив, якщо не може захопити Україну силою, то спробує її заморозити. Якщо йому це вдасться, мільйони українців будуть без електроенергії, без води, без опалення у холодні зимові місяці. Ще більша кількість населення буде змушена виїхати зі своїх будинків», – сказала дипломат.

Томас-Грінфілд зазначила, що Москва використовує негуманну стратегію.

«Це напад на критично важливу інфраструктуру, це ганебна ескалація і без того жорстокої та невиправданої війни Росії. Ракетні атаки РФ також призводять до загроз АЕС», – наголосила постпред.

Дипломат додала, що потрібно зробити все можливе, щоб підтримати народ України. За її словами, США виділили $250 млн на зимову гуманітарну допомогу та $4,5 млрд прямої бюджетної підтримки на зарплати та соцдопомогу.

«Путін, здається, вважає, що його жорстока кампанія послабить рішучість українського народу. Але він знову ж таки глибоко помиляється. Незважаючи на темряву, яку несе Путін, Україна й надалі захищатиме свою свободу, суверенітет і демократію. І США та наші союзники й надалі підтримуватимуть Україну так довго, як це буде потрібно», – підсумувала Томас-Грінфілд.

Нагадаємо, внаслідок ракетної атаки 23 листопада зазнали пошкоджень об'єкти енергетичної інфраструктури України. Запроваджені аварійні відключення електроенергії. 

Сьогоднішній ракетний обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об‘єкти електропередачі.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що Росія випустила по Києву 31 ракету, 21 з яких збила протиповітряна оборона.

Читайте також: «Ми чекаємо реакції на терор Росії» – Зеленський на екстреному засіданні Радбезу ООН

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: