Туреччина анонсувала чотиристоронні «зернові» переговори

Туреччина анонсувала чотиристоронні «зернові» переговори
Турецький міністр сподівається, що вдасться досягнути домовленості про відновлення експорту українського зерна
фото з відкритих джерел

У перемовинах візьмуть участь представники України, Туреччини, Росії та ООН

Міністерство оборони Туреччини повідомило про початок чотиристоронніх переговорів щодо безпечного вивезення зерна з українських портів. Про це йдеться на сайті турецького відомства.

Перша зустріч делегацій України, Туреччини, Росії та ООН відбудеться в середу, 13 липня. Міністр оборони Туреччини Хулусі Акар заявив, що переговори було погоджено як з російським міністром Сергієм Шойгу, так і з міністром оборони України Олексієм Резніковим.

Акар сподівається, що на зустрічі в Стамбулі вдасться досягнути домовленості про відновлення експорту українського зерна через морські порти.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським колегою Володимиром Путіним. І закликав його забезпечити «зерновий коридор» для вивезення українського зерна через Чорне море. Також переговори з турецьким президентом провів і глава Української держави Володимир Зеленський. В рамках телефонної розмови лідери двох країн обговорили питання відновлення експортних маршрутів через Чорне море.

Як відомо, блокування окупантами українських портів та мінування суднохідних шляхів, загрожують продовольчій безпеці світу.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: