Відновлення енергетичної інфраструктури: «Велика сімка» зобов'язується допомогти Україні

Відновлення енергетичної інфраструктури: «Велика сімка» зобов'язується допомогти Україні
«Велика сімка» й надалі підтримуватиме Україну
фото ілюстративне

Країни також підтвердили свою непохитну відданість подальшому наданню підтримки Україні

«Група семи» заявила в п'ятницю, що допоможе відновити критично важливу енергетичну і водну інфраструктуру України в умовах ударів російської авіації, що тривають. Про це йдеться у спільній заяві міністрів.

«Сьогодні ми створюємо координаційний механізм G7, щоб допомогти Україні ремонтувати, відновлювати та захищати її критично важливу енергетичну та водну інфраструктуру. Ми з нетерпінням чекаємо на міжнародну конференцію 13 грудня в Парижі, спрямовану на підтримку громадянської стійкості України, організованої Францією та Україною», – йдеться у спільній заяві міністрів за підсумками зустрічі у німецькому місті Мюнстер.

«Ми також вітаємо підсумки Міжнародної конференції експертів, що відбулася 25 жовтня в Берліні, і, як і раніше, сповнені рішучості зробити свій внесок у відновлення, реконструкцію та модернізацію України. Ми твердо стоятимемо на боці України стільки, скільки буде потрібно», – йдеться у заяві.

«Велика сімка» – Німеччина, Франція, Італія, Японія, Канада, США та Велика Британія також підтвердили «свою непохитну відданість подальшому наданню фінансової, гуманітарної, оборонної, політичної, технічної та юридичної підтримки, яка потрібна Україні».

«Ми вітаємо хоробрість і стійкість українського народу перед неспровокованою агресією Росії, і ми сповнені рішучості допомогти Україні задовольнити її потреби у підготовці до зими», – заявили міністри.

Раніше повідомлялось, що країни «Великої сімки» та Австралія погодили граничну ціну на російську нафту.

Раніше з'явилась інформація, що у Росії серйозні проблеми зі збутом нафти.

Також раніше повідомлялося, що США змінять план обмеження цін на російську нафту.

Експерти прогнозують, що процес дерусифікації енергетичного ринку Європи вже набув незворотного характеру.

Читайте також: Росія програла енергетичну війну Європі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: