Covid-19 в Україні: за добу виявлено понад дві тисячі нових хворих

Covid-19 в Україні: за добу виявлено понад дві тисячі нових хворих
Вчора госпіталізували з підозрою чи підтвердженим діагнозом ковід 1 255 людей
фото: Полтавщина

Найбільше нових хворих – у Харківській і Чернівецькій областях

Протягом неділі, 19 вересня, в Україні медики зафіксували 2 265 нових випадків Covid-19. Також 565 пацієнтів одужали, а 44 — померли від ускладнень захворювання. Госпіталізували з підозрою чи підтвердженим діагнозом 1 255 людей. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

Найбільше нових випадків виявили у Харківській (218), Чернівецькій (200), Одеській (182), Тернопільській (174) областях, а також у Києві (183).

Лабораторії зробили 24,8 тис. тестів на коронавірус: методом ПЛР – 13,1 тис., методом ІФА – 2 тис. Також зробили 9,7 тис. експрес-тестів на антиген до вірусу. Загалом у країні провели понад 12,4 мільйона ПЛР-тестувань.

Від початку пандемії в нас виявили 2,3 млн випадків Covid-19. З них 54,9 тис. людей померли від ускладнень захворювання, а 2,2 млн – одужали.

Графіка МОЗГрафіка МОЗ

До слова, головний інфекціоніст США назвав спосіб знизити смертність від Covid-19. Фаучі підкреслив, що для зниження рівня смертності необхідна вакцинація переважної більшості населення країни. Лікар нагадав, що близько 70 млн американців все ще не зробили щеплення від коронавірусу, хоча мають на це право.

Група експертів Управління з санітарного нагляду за якістю харчових продуктів і медикаментів США (FDA) порекомендувала третій укол вакциною Pfizer від Covid-19 для осіб 65 років і старше, а також для тих, хто перебуває в групі високого ризику.

Раніше нове дослідження, проведене в Ізраїлі, довело, що бустерне щеплення третьою дозою вакцини Pfizer підвищує імунний захист від коронавірусу в 10 разів.

Нагадаємо, причина важкого перебігу коронавірусної хвороби у деяких пацієнтів – підвищений рівень вироблення аутоантитіл, що діють проти тканин людини.

Також раніше стало відомо, що через кілька місяців після перенесення Covid-19 у людей, що одужали, можуть з’являтися такі аномальні наслідки хвороби, як непереносимість алкоголю, суїцидальні думки чи, наприклад, старіння нирок.

Крім того, Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я отримав обладнання для виявлення нових штамів зразків коронавірусу SARS-CoV-2, виявлених в українських пацієнтів.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: