Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги для України

Фінляндія схвалила новий пакет військової допомоги для України
фото з відкритих джерел

Вартість пакета допомоги становить 94 мільйони євро і включає різноманітне важке озброєння та боєприпаси

Президент Фінляндії Саулі Нііністьо, враховуючи рекомендації уряду, затвердив рішення про надання Україні 18-го пакета військової допомоги. Про це йдеться на сайті уряду Фінляндії.

Зазначається, що вартість цього пакета допомоги становить 94 мільйони євро і включає різноманітне важке озброєння та боєприпаси.

«Підтримка України Фінляндією та нашими союзниками залишається непохитною. Головним питанням майбутнього порядку безпеки в Європі та Фінляндії є здатність стримати агресію Росії проти України», – заявив міністр оборони країни Антті Хаккянен.

Уряд Фінляндії відзначив, що під час ухвалення цього рішення були враховані потреби України та ресурси Збройних сил Фінляндії.

В уряді Фінляндії не розголошує конкретних подробиць щодо вмісту допомоги, способу та графіку її доставки з міркувань безпеки

Загальна сума військової підтримки України від Фінляндії наразі складає 1,3 мільярда євро.

Раніше стало відомо, що фінська поліція затримала громадянина Росії за підозрою в скоєнні терористичних злочинів у Донецькій та Луганській областях у 2014-2015 роках. Зазначається, що йдеться про командира ДШРГ (Диверсійно-штурмова розвідувальна група) «Русич» Яна Петровського, якого пов'язують з ПВК «Вагнера». Згідно з санкціями ЄС, Петровський несе персональну відповідальність за дії, які наражають на ризик суверенітет та незалежність України, а також загрозу національній безпеці.

Раніше повідомлялося, що Болгарія передасть понад 290 тисяч левів (приблизно 150 тисяч євро) на гуманітарну допомогу Україні на тлі повномасштабного вторгнення РФ.

Нагадаємо, візити Володимира Зеленського до Нідерландів і Данії зрушили з місця питання передачі Україні американських винищувачів F-16. Вважається, що саме ці літаки можуть докорінно змінити розклад сил на фронті та серйозно послабити можливості росіян обстрілювати ракетами мирні українські міста.

Читайте також: Винищувачі F-16 – «чарівна паличка» для України?

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: