Як українські війська виходили з Авдіївки: ЗСУ розкрили подробиці

Як українські війська виходили з Авдіївки: ЗСУ розкрили подробиці
Усі підрозділи українських сил, які перебували під загрозою блокування в Авдіївці, вийшли на більш вигідні оборонні позиції
фото: Костянтин Ліберов

Дмитро Лиховій: «Операція виходу з Авдіївки не стала для українського війська трагедією»

Українські військові виконали ключове завдання в Авдіївці – знищили резерви окупаційної армії РФ. Про це розповів речник оперативно-стратегічного угруповання військ «Таврія» Дмитро Лиховій в ефірі «УП. Підсумки».

За словами представника ЗСУ, станом на вечір суботи, 17 лютого, всі підрозділи Сил оборони України, які перебували під загрозою блокування в Авдіївці, вийшли на більш вигідні оборонні позиції. 

Нині українські захисники «продовжують виконувати бойові завдання, стоять на заваді подальшому просуванню ворога». Лиховій підкреслив, що оточення українських військ не було допущено.

«Ця операція не стала для українського війська трагедією, вона навіть близько не стоїть в одному ряду з такими прикладами, як Іловайськ, Маріуполь, ще деякі негативні прояви, коли наші сили потрапляли в оточення. Тут оточення не сталося… Загальна кількість втрат за день не є взагалі приводом говорити про щось екстраординарне. Це близькі до середніх загальні втрати», – пояснив речник.

Нагадаємо, що в ніч на 17 лютого головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що українські війська виходять з Авдіївки Донецької області, аби уникнути оточення та збереження життя та здоров'я військовослужбовців.

Як відомо, зусилля російських сил за останній тиждень були зосереджені в районі міста Авдіївка.

Раніше захисники Третьої окремої штурмової бригади на ділянці фронту в Авдіївці повідомили, що протистояли силі противника, яка значно переважає. Проти них воювали не менше 15 тис. окупантів.

За даними партизанів, російська авіація завдала удару по позиціях власних збройних сил у районі Авдіївки під час боїв за місто.

Читайте також: 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: