Канада організує ще один чартерний рейс для українських біженців

Канада організує ще один чартерний рейс для українських біженців
Влада Саскачевану планує евакуювати українських біженців, які перебувають у Польщі до Канади
фото: mil.gov.ua

Попередня дата вильоту – 4 липня, але вона ще може змінитися

Канадська провінція Саскачеван планує організувати чартерний рейс для українських біженців, які перебувають у Польщі. Про це повідомляє CBC News, із посиланням на міністра імміграції Саскачевану Джеремі Гарісона.

«Уряд Саскачевану готується до чартерного рейсу з Польщі до Реджайни (столиця провінції – ред.), яким прибудуть близько 230 евакуйованих з України», – йдеться у публікації.

Попередня дата вильоту – 4 липня, проте вона ще не остаточна.

«Ми чітко оголосили про нашу політику відкритих дверей стосовно прийому необмеженої кількості українців, охочих переїхати до Канади», – сказав Гарісон.

Міністр додав, що уряд забезпечить біженців короткостроковим житлом, надасть певну фінансову підтримку та допоможе з пошуком роботи.

Варто зауважити, що українці у Саскачевані можуть обміняти свої водійські права на місцеві та безкоштовно отримати картку медичного страхування.

«Ми хочемо забезпечити простий і зрозумілий процес, оскільки цих людей спіткали дуже складні обставини як в Україні, так і після далекої подорожі», – зазначив міністр імміграції Саскачевану.

Нагадаємо, Канада передала Україні $773 млн: куди підуть кошти.

Також Канада запровадила санкції проти нафтогазового сектору Росії.

Разом з тим влада країни заблокувала вже $328 млн, які перебували на російських рахунках або фігурували в угодах за участю потрапили під санкції осіб.

Парламент Канади готується найближчим часом прийняти закон, який дозволить конфіскувати заморожені російські активи, що потрапили під санкції.

Читайте також:


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: