Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року
На фронті відбулося 139 бойових зіткнень
фото: Гештаб

Найскладніші бої тривають на Покровському напрямку

Російські загарбники завдали по території України три ракетні удари із застосуванням шести ракет, 59 авіаударів, скинувши при цьому 84 КАБи. Окрім того, загарбники задіяли для ударів 494 дрони-камікадзе та здійснили 3338 обстрілів по позиціях наших військ і населених пунктах із використанням різних типів зброї. 

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 1
фото: understandingwar.org

Новини війни в Україні

За минулу добу відбулося 139 бойових зіткнень. Сили оборони дають гідну відсіч загарбникам на всіх напрямках. Основні зусилля наших військ спрямовані на зрив виконання окупантами завдань наступу та зниження бойового потенціалу ворога. Противник зазнає значних втрат в особовому складі та техніці. Про це інформує Генштаб ЗСУ.

Останні новини з фронту

Важкі бої тривають на Покровському напрямку.

На Харківському напрямку

Російські терористи один раз штурмували позиції наших підрозділів в районах Вовчанська. За наявною на цей час інформацією, українські захисники на Харківському напрямку ліквідували та поранили п’ятдесят вісім окупантів, знищили дві артилерійські системи, 44 БпЛА, п’ять одиниць автомобільної та одну одиницю спеціальної техніки.

Також було пошкоджено п’ять артилерійських систем, один автомобіль та дві одиниці спецтехніки окупанта.

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 2

На Куп’янському напрямку

Тринадцять разів ворог атакував наші позиції на Куп’янському напрямку поблизу населених пунктів Синьківка, Новоосинове, Кругляківка, Андріївка, Колісниківка, Петропавлівка та Лозова. Підрозділи Сил оборони відбили 12 наступальних дій. Ситуація напружена, триває одне боєзіткнення.

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 3

На Лиманському напрямку

За минулу добу російські війська 12 разів атакували українських захисників в районах Чернещини, Дружелюбівки, Макіївки, Торського та Невського. Також авіація агресора завдала ударів некерованими авіаційними ракетами по Твердохлібово

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 4

На Сіверському напрямку

Ворог намагався витіснити наших захисників з позицій в районах Верхньокам’янського та Виїмки. Атаки відбиті, противник успіху не мав.

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 5

На Краматорському напрямку

Українські воїни відбивали шість спроб загарбників просунутись поблизу Часового Яру, Ступочок, Кліщіївки та Білої Гори. Вісім атак відбито, одне боєзіткнення триває.

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 6

На Торецькому напрямку

Окупанти за підтримки авіації 14 разів атакували наші позиції поблизу Щербинівки, Торецька та Неліпівки. Одне боєзіткнення дотепер триває.

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 7

На Покровському напрямку

Тут, впродовж дня, агресор 34 рази атакував в районах Гродівки, Новоторецького, Орлівки, Миколаївки, Українська, Олександрополя, Воздвиженки, Маринівки та Зеленого Поля. 30 атак українські захисники вже відбили, ще чотири боєзіткнення тривають. Сьогодні окупанти на цьому напрямку втратили більше 220 військовослужбовців вбитими та пораненими, чотири автомобіля та один мотоцикл знищено. Також наші оборонці суттєво пошкодили танк та п’ять автомобілів противника.

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 8

На Курахівському напрямку

На цей час доби наші захисники відбили 43 ворожих атаки наших позицій. Загарбники намагалися просунутися поблизу Цукуриного, Желанного Першого, Гірника, Катеринівки, Георгіївки та Костянтинівки. Одинадцять боєзіткнень наразі триває. Ситуація контрольована.

На Времівському напрямку

За минулу добу агресор чотири рази штурмував передній край оборони в напрямку Вугледару. Українські воїни зупинили три атаки ворога, на даний час точиться одне боєзіткнення.

Зазнав авіаудару НАРами населений пункт Вербове на Гуляйпільському напрямку.

Карта бойових дій в Україні станом на 18 вересня 2024 року фото 9

На Придніпровському напрямку

Чотири штурмові дії ворога успіху не мали. Втрат позицій не допущено.

На Оріхівському напрямку

П’ять боєзіткнень відбувалось на Оріхівському напрямку в районі населених пунктів Новоданилівка та Щербаки, одне боєзіткнення триває до цього часу.

На інших напрямках ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, триває 938-й день повномасштабної війни в Україні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: