Макрон підтримує відключення Росії від SWIFT

Макрон підтримує відключення Росії від SWIFT
Макрон заявив, що підтримує відключення Росії від SWIFT
фото з відкритих джерел

Зеленський назвав Макрона справжнім другом України

Президент України Володимир Зеленський повідомив після телефонної розмови з президентом Франції Еммануелем Макроном, що він підтримує відключення Росії від SWIFT, міжнародної міжбанківської системи передачі інформації та здійснення платежів.

«Щойно зателефонував Еммануель Макрон. Маю сказати, що він – справжній друг України. Франція з нами у найскладніші моменти. Підтримано відключення від SWIFT і запровадження персональних санкцій проти Путіна, забезпечення оборонною зброєю», – йдеться в повідомленні Зеленського в Twitter.

Зауважимо, дещо раніше міністр закордонних справ Італії Луїджі Ді Майо запевнив українського очільника МЗС Дмитра Кулебу, що Рим підтримає відключення Росії від SWIFT.

Варто додати, що посол України в Німеччині Андрій Мельник зустрівся з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером. Він заявив про перші сигнали, що ФРН таки готова змінити свою позицію та підтримати відключення Росії від системи платежів SWIFT.

Нагадаємо, у росіян наростають проблеми з логістикою.

Як стало відомо, Україна готова говорити з Росією про припинення вогню і мир, тривають консультації – прессекретар Зеленського.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: