Помер ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України

Помер ректор Національного університету фізичного виховання і спорту України
Євгеній Імас був професором, доктором економічних наук
фото з відкритих джерел

Імас був головою Комісії НОК України «Сталий розвиток та спадщина у спорті»

У віці 62 років пішов із життя ректор та президент Національного університету фізичного виховання і спорту України Євгеній Імас. Про це повідомили у виші.

«Сьогодні, на 63-му році, раптово пішов із життя професор, доктор економічних наук, ректор та президент Національного університету фізичного виховання і спорту України, президент Спортивної студентської спілки України, голова Комісії НОК України «Сталий розвиток та спадщина у спорті», Заслужений економіст України, Євгеній Імас.

«Це непоправна втрата і біль для усього нашого колективу! Своїм прикладом Євгеній Вікторович вів за собою інших, був гідним прикладом для молодого покоління, запалював серця», – ідеться у повідомленні.

«Внесок Євгенія Вікторовича у розвиток українського спорту був неоціненним. Це невимовна втрата для усієї олімпійської родини», – додають у Національному олімпійському комітеті України.

Євген Вікторович Імасекономіст, фахівець у галузі фізичної культури та спорту. Кандидат педагогічних (1997), доктор економічних (2004) наук, професор (2008). Нагороджений Орденами «За заслуги» 3-го (2003) і 2-го (2008) ступенів. Закінчив Київський інститут фізичної культури (1983), Київський економічний університет (1998). Вчителював (1985–86); був заступником директора з навчальної роботи, директором Республіканської школи вищої спортивної майстерності (1987–91); займався комерційною діяльністю (1991–2003); у 2003 – 1-й заступник голови Держкомспорту України із зв’язків з ВР України; від 2004 – професор кафедри гуманітарних та соціально-економічних дисциплін, водночас від 2005 – проректор з комплексного розвитку й економічних питань Національного університету фізичного виховання і спорту України (Київ). Віцепрезидент Федерації хокею України, президент хокейного клубу «Сокіл» (Київ; від 2006).

Раніше на 68-му році життя у Варшаві помер український громадський і політичний діяч Стефан Романів.

До слова, у київському готелі Hilton було знайдено тіло померлого аташе посольства Сполучених Штатів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: