Ракетний удар по Полтаві: оголошено збір крові для поранених (оновлено)

Ракетний удар по Полтаві: оголошено збір крові для поранених (оновлено)
Розпочав роботу оперативний штаб із ліквідації наслідків удару в Полтаві
фото з соцмереж

Під удар росіян потрапило військове училище зв'язку в Полтаві

Російські загарбники завдали ракетного удару по Полтаві. За неофіційними даними, може йтися про десятки загиблих та поранених. Телеграм-канали подають відео з місця події, заявляючи про десятки загиблих та поранених.

За попередніми офіційними даними які оприлюднив президент Володимир Зеленський, відомо про 41 загиблого та щонайменше 180 поранених. 

Очевидці, з якими поспілкувався «Главком», свідчать про те, що під удар потрапило військове училище зв'язку, що в північно-західній частині міста. Очевидці говорять про приліт двох ракет безпосередньо в училище. Удар був дуже потужним, його чули та відчували навіть у середмісті.

У місцевих телеграм-каналах оголошено терміновий збір крові всіх груп. Полтавська станція переливання крові, що працює на базі обласної лікарні, закликала містян здавати кров.

Крім того, за даними пабліків, розпочав роботу оперативний штаб із ліквідації наслідків удару в Полтаві. Попередньо відомо, що ушкоджень зазнало понад 10 житлових будинків. Для ліквідації наслідків задіяно 30 комунальних працівників та 10 одиниць техніки. Також задіяні інші відповідні спецслужби.

З’явився й коментар народної депутатки Мар’яни Безуглої, яка натякає, що на плацу об'єкту, який потрапив під удар, відбувалося шикування. «Полтава. Шикування в 128 бригаді нічому не навчило, ніхто не покараний, Залужний, Сирський, Павлюк все тоді «порішали». Маємо повторення і повторення трагедій. Де межа?», – написала нардепка.

Оновлено о 14:20. Начальник Полтавської ОВА підтвердив удар по Полтаві.

«Страшний день для Полтавщини. З огляду на безпекові питання без деталей. Усі відповідні служби відпрацьовують на місці. Максимально злагоджені дії рятувальників та медиків сьогодні врятували не одне життя. Багато полтавців здають кров, щоб допомогти пораненим. Станом на зараз для проведення переливання компонентів крові є все необхідне. Стати донором можна у будь-який день впродовж тижня. Щирі співчуття всім родинам, які сьогодні втратили своїх близьких», – заявив глава регіону.

Нагадаємо, що сьогодні приблизно о 9:10 на Полтавщині пролунали два вибухи під час повітряної тривоги. Повітряні сили ЗСУ повідомляли про ракету в напрямку міста.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: