Родичі захисників «Азовсталі» звернулись до лідерів Туреччини та Китаю

Родичі захисників «Азовсталі» звернулись до лідерів Туреччини та Китаю
Близько 600 поранених захисників Маріуполя перебувають нині на території заблокованого окупантами заводу «Азовсталь»
фото: Азов

Рідні військових просять допомогти з екстракцією поранених бійців

Рідні українських військових, які тримають оборону на заводі «Азовсталь» у частково окупованому Маріуполі, звернулися до лідерів Туреччини й Китаю Реджепа Таїпа Ердогана й Сі Цзіньпіна з проханням допомогти з порятунком поранених бійців. Про це вони заявили сьогодні на пресконференції у Стамбулі, повідомляє «Суспільне».

«На нашу думку, у світі існує лише два лідери сильних і впливових країн, які здатні говорити з Путіним. Саме ці два лідери здатні об’єднати зусилля і звернутися до президента Росії, який не зможе відмовити у діалозі, на наше переконання», – пояснила дружина захисника Маріуполя Юлія Федосюк.

Своєю чергою дружина прикордонника з «Азовсталі» Ольга зазначила, що в Туреччині родичі бійців з Маріуполя прагнуть розповісти світові про свій варіант порятунку поранених військових і поговорити з турецьким президентом Ердоганом.

Наразі на «Азовсталі» окупанти намагаються заблокувати вихід з бункерів.

Українські захисники, які тримають героїчну оборону на маріупольському заводі «Азовсталь», перебувають у вкрай складній ситуації. На території заблокованого окупантами заводу є близько 600 поранених українських захисників.

Окупанти 14 травня вперше застосували проти захисників Маріуполя запалювальні або фосфорні бомби. Згодом росіяни визнали, що обстрілюють завод «Азовсталь» у Маріуполі забороненими фосфорними боєприпасами.

За даними Міноборони, російський диктатор Путін не дає згоди на евакуацію з «Азовсталі.

Також дружини захисників Маріуполя зустрілися із Папою Римським Франциском, попросивши його взяти участь у вирішенні долі військовослужбовців полку «Азов».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: