Росіяни обстріляли Харків та область ракетами: деталі

Росіяни обстріляли Харків та область ракетами: деталі
На місцях працюють екстрені служби
фото з відкритих джерел (ілюстративне)

За попередньою інформацією, прильоти прийшлися на передмістя

Увечері 8 травня російські окупаційні війська обстріляли місто Харків та Харківську область ракетами С-300. Про це повідомив очільник обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Зафіксовано щонайменше шість прильотів, є влучання у Харківському районі. На місцях працюють екстрені служби. Інформація щодо постраждалих та масштабів руйнувань уточнюється, зазначив Синєгубов.

Міський голова обласного центра Ігор Терехов уточнив, що харків'яни чули п'ять вибухів – три з них навколо міста. Місця ще двох прильотів ДСНС уточнюють.

Зауважимо, повітряна тривога в Харкові та області триває з 21:44. Тоді ж ОВА попередила, що окупанти знову завдають ударів, і закликала жителів залишатися в укриттях.

Терехов додав, що, за попередньою інформацією, усі ракети оминули Харків, прильоти прийшлися на передмістя.

Також звуки вибухів пролунали у Дніпрі, а в Дніпропетровській ОВА повідомили про роботу протиповітряної оборони. 

У ніч на 8 травня ворог вдарив безпілотниками по столиці. Падіння уламків зафіксовано у Солом'янському, Святошинському та Шевченківському районах Києва.

Крім того, цієї ночі ворог вдарив по Одеській області надзвуковими крилатими ракетами Х-22 по складу одного з продовольчих підприємств і по рекреаційні зоні на Чорноморському узбережжі. Унаслідок влучання сталася пожежа.

Нагадаємо, добігає кінця 439-та доба широкомасштабної збройної агресії Російської Федерації проти України. Протягом цієї доби противник завдав 11 ракетних, 59 авіаційних ударів та здійснив 76 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Постраждали мирні мешканці, зруйновано та пошкоджено приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Читайте також: Нічна атака на Україну: Генштаб назвав кількість збитих дронів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: