У Херсонській області оголошено масштабну примусову евакуацію

У Херсонській області оголошено масштабну примусову евакуацію
фото ілюстративне

Для здійснення евакуації з Херсонщини розгорнуто три збірні пункти евакуації та пʼять приймальних пунктів евакуації

Унаслідок складної ситуації щодо безпеки, було запроваджено обов'язкову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів Херсонської області. Про це йдеться у повідомленні Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Рішення про проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану отримало єдину підтримку від членів Координаційного штабу Херсонської обласної військової адміністрації.

«Через складну безпекову ситуацію на Херсонщині схвалено примусову евакуацію 802 дітей із 23 населених пунктів. Її проведуть із Бериславського, Каховського, а також Херсонського районів», – зазначили у міністерстві.

Евакуація здійснюється безкоштовно залізничним та автобусним транспортом, зокрема до Хмельницької, Миколаївської, Одеської та Львівської областей. Також близько 100 дітей планується заселити в один із санаторіїв Івано-Франківської області.

Зазначається, що для здійснення евакуації з Херсонщини розгорнуто три збірні пункти евакуації та пʼять приймальних пунктів евакуації.

Херсонська ОВА заявила, що «нині вже ухвалено рішення про обов’язкову евакуацію родин з дітьми».

«І вже вдалося перевезти до більш безпечних місць 450 малюків з родинами. Проте ще чимало дітей залишаються в громадах, де несприятлива безпекова ситуація. Батьки відмовляються вивозити дітей», – йдеться у повідомленні.

Тому було ухвалене рішення про обов’язкову евакуацію у примусовий спосіб родин з дітьми.

У військовій адміністрації також повідомили, що ця евакуація буде застосовуватися у таких населених пунктах: Дудчани, Качкарівка, Милове, Новокаїри, Золота Балка, Михайлівка, Осокорівка, місто Берислав, Зміївка, Новоберислав, Тягинка, Бургунка, Львове, Миколаївка, Одрадокам’янка, Ольгівка, Червоний Маяк, Веселе, Козацьке,  Антонівка, Комишани, Садове та Приозерне.

Нагадаємо, триває 607-ма широкомасштабного вторгнення Російської Федерації в Україну. Протягом доби відбулось 38 бойових зіткнень. Загалом ворог завдав один ракетний та 52 авіаційних ударів, здійснив 15 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: