ЗСУ пояснили, чому сьогодні не варто ігнорувати сигнал тривоги

ЗСУ пояснили, чому сьогодні не варто ігнорувати сигнал тривоги
Сього цілком імовірне застосування ракетної атаки, як реакція на тиск світової спільноти на країну-агресорку
фото з відкритих джерел

На тлі саміту G7 росіяни наростили кількість ракетоносіїв у Чорному морі

На тлі саміту «Великої сімки» російські загарбники посилили розвідку дронами в Україні. Також існує небезпека ракетної атаки по українських містах. Про це заявила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі телемарафону

«Вчора під вечір (20 травня – ред.) ворог наростив присутність ракетоносіїв у Чорному морі. Стало два підводні човни, два ракетоносії – це вісім ракет типу «Калібр». Вони намагаються тримати напругу. Ворог завжди під час значущих світових подій, як саміт G7, намагається нарощувати напругу, а потім, цілком ймовірно, застосування ракетної атаки, як реакція на тиск світової спільноти на країну-агресора», – розповіла Гуменюк.

Керівниця прессцентру зазначила, що активізувалися російські дрони в ніч на 21 травня – застосовувалися і розвідувальні, і ударні. Водночас військові на півдні знищили п'ять дронів, з них два – розвідувальні.

Сили оборони півдня закликали українців не ігнорувати сигнали тривоги. «Ми звертаємо увагу всіх – бути дуже уважними до сигналів повітряної тривоги і стежити за активністю ворожої авіації», – сказала Гуменюк.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: