ЗСУ розповіли про дії росіян на Лиманському напрямку

ЗСУ розповіли про дії росіян на Лиманському напрямку
фото з відкритих джерел

РФ намагається атакувати, але досягнути успіху поки що не вдається

Росія намагається контратакувати та вести наступ на Лиманському напрямку. Там тривають активні бойові дії в напрямку Синьківки. Про це повідомляє начальник служби зв’язків з громадськістю командування Сухопутних військ ЗСУ Володимир Фітьо в ефірі телемарафону.

«Противник у цьому напрямку шукає слабкі місця в українській обороні і перегруповується. За рахунок того, що там місцевість більш лісова, більше спрямовується керованих авіаційних бомб на цьому напрямку. Слід розуміти, що ця зброя має велику руйнівну дію шляхом ваги», – відзначив Фітьо.

Він підкреслив, що РФ намагається атакувати, але досягнути успіху поки що не вдається. Тим не менш, наразі тривають активні воєнні дії у напрямку Синьківки.

«У разі успіху ворога на цьому напрямку це дасть можливість розвинути атакувальні дії безпосередньо на сам Куп'янськ і вийти на берег річки Оскіл. На куп'янському напрямку було відбито 6 атак ворога. 8 авіаударів завдав противник загалом на Лимансько-Куп'янському напрямку», – сказав він.

За словами Фітьо, там росіяни застосовують керовані авіабомби та дрони для ударів по позиціях ЗСУ.

Нагадаємо, триває 635-та доба широкомасштабної війни РФ проти України. Протягом доби відбулось 54 бойових зіткнення. Ворог завдав три авіаційних удари, здійснив 12 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Внаслідок російських терористичних атак є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань та пошкоджень зазнали приватні житлові будинки та інша цивільна інфраструктура. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: