Буданов: Вирішальні бої за Україну відбудуться до кінця весни

Буданов: Вирішальні бої за Україну відбудуться до кінця весни
За словами Кирила Буданова, цієї весни відбудуться вирішальні події на фронті
фото: з відкритих джерел

Кирило Буданов заявив, що по закінченню війни Україна вийде на адміністративні кордони 1991 року

Керівник Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов заявив, що з середини до кінця весни в Україні будуть вирішальні бої. В інтерв'ю виданню Forbes він назвав цей період переломним у війні. 

На запитання: «Якщо накласти футбольну аналогію на 12 місяців великої війни. Який зараз рахунок та яка хвилина матчу?» Буданов відповів: «Рахунок 1:1, а хвилина 70-та. Це суб'єктивне бачення».

Буданов також назвав три найбільші, на його думку, поразки України у цій війні: 

«Перша найбільша поразка – тимчасова поразка України в районі Сєвєродонецька. Друга – перший період війни, коли була проламана лінія в районі Волновахи. І третя, це буде загальна відповідь, це те, що ми допустили у 2014 році тимчасову окупацію Донецької та Луганської областей, автономної республіки Крим».

Трьома найбільшими перемогами України глава розвідки вважає витіснення окупантів з Київського напрямку, контрнаступ на Харківському напрямку та повернення Херсона.

Кирило Буданов заявив, що умова для закінчення війни – це вихід на адмінкордони 1991 року. Україна має створити умови для зони безпеки навколо кордону: демілітаризована зона, без жодних озброєнь, з нормальним контролем – для того, щоб військові завжди мали час на реагування. 

Буданов не сказав, коли саме закінчиться війна, проте заявив:

«Я можу вам відповісти виключно, як вона закінчиться. Закінчиться першою фазою для нас – вихід на адмінкордон. Але оскільки ми проговорили з вами, що зараз 1:1 і 70-а хвилина матчу, зробіть хронометричну паралель», – додав він.

Нагадаємо, що очільник ГУР Кирило Буданов розповів, якими він бачить майбутні відносини між Україною та Росією. За його словами, це буде дуже складний процес.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: