До селища, де проживає ексголова НБУ Смолій, невідомі привезли труну та поховальні вінки

До селища, де проживає ексголова НБУ Смолій, невідомі привезли труну та поховальні вінки
До селища, де проживає ексголова НБУ Смолій, невідомі привезли труни та поховальні вінки

У Нацбанку припустили, що акція може стосуватися й наступника Смолія на посаді голови НБУ

На вʼїзді до селища, де проживає колишній голова Національного банку Яків Смолій, невідомі встановили труну та поховальні вінки.

Про це у Twitter повідомив сам Смолій.

Біля вінків та трун також залишили плакати з написами «Смолія чекають суд та вʼязниця», «Смолій лобіює російський бізнес» та «Шлях корупції — в один бік».

У Нацбанку припустили, що акція може стосуватися й наступника Смолія на посаді голови НБУ.

«Проте мета може бути зовсім іншою – залякування, щоб навпаки був слухняним та не робив кроків, які не подобаються замовникам цього «екшену», — додали у НБУ.

Як повідомлялося, 3 липня Верховна Рада звільнила Якова Смолія з посади голови Нацбанку.

Зазначимо, що Яків Смолій очолював Нацбанк із 15 березня 2018 року. До цього, з 25 жовтня 2016 року, він обіймав посаду першого заступника голови НБУ. 3 липня, під час звіту у парламенті, Смолій повідомив подробиці щодо політичного тиску на Національний банк.

1 липня голова НБУ Яків Смолій написав і подав президенту заяву про звільнення за власним бажанням. Він заявив, що протягом тривалого часу на Національний банк України здійснюється систематичний політичний тиск.

2 липня МВФ прокоментував відставку голови Нацбанку Якова Смолія.

У свою чергу Bloomberg написав, що відставка Смолія стала причиною скасування угоди про випуск 12-річних євробондів України.

Своєю чергою інвестори погіршили оцінку бізнес-клімату України до рівня 2015 року

Європейський Союз прокоментував заяву про відставку глави Національного банку України Якова Смолія, заявивши про загрозу для підтримки реформ в Україні через можливий підрив незалежності Нацбанку. 

Тим часом у Міністерстві фінансів вважають, що відставка голови Національного банку Якова Смолія не вплине на курс національної валюти.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: