Генпрокурорка анонсувала обмін полоненими найближчим часом

Генпрокурорка анонсувала обмін полоненими найближчим часом
Полонені росіяни дають пресконференцію у Києві 
фото: Інтерфакс-Україна

Венедіктова пообіцяла, що всі воєнні злочинці будуть притягнуті до кримінальної відповідальності

Найближчим часом може відбутися обмін полоненими між Україною та Росією, повідомила генпрокурор України Ірина Венедіктова.

В ефірі телемарафону у понеділок, 14 березня, вона уточнила, що поки не розкриватиме подробиці.

«Не хочу коментувати те, що може завдати шкоди військовим, тому що скоро ми можемо розпочати обміни полонених», – сказала вона.

«Я обіцяю вам, лише за дітей ми притягнемо (до відповідальності, – ред.) кожного. Крім того, ми зосереджені на кримінальних провадженнях, відкритих проти диверсантів, розвідників та злочинців. Україна не повинна виходити з міжнародного порядку денного. Путін намагається всіх заговорити, але світ повинен знати, хто справжній фашист. Ми виділили напрямок – сексуальні злочини. Неприємна тема, але ми вимушено взяли її на роботу. Постраждалим знадобляться роки реабілітації», – сказала Венедіктова.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив про велику кількість взятих у полон російських окупантів. За його словами, для їхнього утримання довелося створити спеціальну структуру.

Нагадаємо, 14 березня у Києві відбувся брифінг військовополонених солдат Росії.

Також полонені військовослужбовці російської армії 9 береня дали у Києві брифінг, де розповіли про те, як вони потрапили на війну в Україну. Вони повідомили, що одними із перших здалися у полон, вранці 24 лютого. Також вони висловили каяття перед українським народом.

Віцепрем'єрка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук заявила, що російських військовополонених або обмінюватимуть, або вони нестимуть покарання в Україні.

Як повідомлялося, російські полонені можуть бути залучені до відновлення економіки України.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: