«Ідіть до біса». Український посол обурився через заклики німецької спільноти

«Ідіть до біса». Український посол обурився через заклики німецької спільноти
Андрій Мельник різко відповів німцям, які хочуть припинити постачання зброї Україні
фото: Getty

Посол України в Німеччині дав свою відповідь на скандальний лист німецьких інтелектуалів

Група «німецьких інтелектуалів» написала відкритого листа, де закликала наближати завершення війни Росії проти України переговорами, а не військовою підтримкою для ЗСУ. Посол України у ФРН Андрій Мельник порадив їм «іти до біса». Про це повідомляє посольство України в Німеччині.

Низка знаменитостей, науковців та журналістів Німеччини підписали відкрите звернення, де закликають Захід припинити війну в Україні через переговори з Росією.

На думку підписантів, наразі міжнародна спільнота «не докладала жодних узгоджених зусиль для початку переговорів».

«Поки це не так, не можна вважати, що угода неможлива і що Путін зокрема не хоче вести переговори [...] Тільки великий дипломатичний наступ може вивести з нинішнього глухого кута», — йдеться у зверненні.

Окрім того, підписанти звернення заявили, що західні країни, які підтримують Україну у військовій сфері, «повинні запитати себе, чого саме вони прагнуть і чи є постачання зброї правильним шляхом».

«Перемогу України з відвоюванням усіх окупованих територій включно з Донецькою та Луганською областями й Кримом військові експерти вважають нереалістичною, адже Росія переважає у військовому плані та має можливості для подальшої військової ескалації», — йдеться у листі.

Посол України у ФРН Андрій Мельник різко розкритикував заяви підписантів. «Тільки не знову, що за купка псевдоінтелектуальних невдах. Усім вам ... нарешті слід піти до біса з вашими поразницькими «порадами», — написав він у Twitter.

У посольстві України у ФРН зазначили, що окрім Андрія Мельника цей відкритий лист різко розкритикували також німецькі експерти, зокрема політолог Карло Масала.

«У жодному реченні листа не пропонується рішення, як відновити територіальну цілісність України», — пише експерт із питань безпеки. Масала додав, що мир є «похвальною ідеєю», але підписанти «не мають жодного уявлення» про те, як її можна реалізувати.

Нагадаємо, що Мельник неодноразово досить різко відгукувався про політику Німеччини щодо російсько-української війни та персонально про Олафа Шольца.

Так, коли канцлер підтримав федерального президента Штайнмаєра, якого не пускали до України, і відмовився їхати до Києва – посол заявив, що гратися у «ображену ліверну ковбасу» (вдавати з себе ображеного без достатніх на це підстав – ред.) це не дуже по-державницьки.

А зволікання Німеччини у питанні надання Україні важкого озброєння дипломат проілюстрував картинкою із равликом, який повільно тягне на черепашці патрон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: