Хто у парламенті заробляє у 10 разів більше за президента Зеленського. Названо чиновника

Хто у парламенті заробляє у 10 разів більше за президента Зеленського. Названо чиновника
Керівник Апарату Верховної Ради України Вячеслав Штучний
фото: Верховна Рада України

Чому президент заробляє 300 тис. у рік, а голова Апарату Верховної Ради удесятеро більше?

Керівник апарату Верховної Ради Вячеслав Штучний отримав майже 3 млн грн за 2022 рік. Для порівняння: президент Володимир Зеленський отримав приблизно 300 тис. грн, тобто вдесятеро менше, ніж керівник апарату Верховної Ради. Про наявний дисбаланс із зарплатами чиновників йдеться у матеріалі громадської ініціативи «Голка», опублікованому на «Главкомі».

«Не може людина, яка приймає рішення, як президент в часи війни, отримувати 300 тис. Але от є питання, чи дійсно керівник Апарату має отримувати 3 млн, і чи відпрацьовує він ці кошти (це, для розуміння, уся зарплата шісти голів комітетів Верховної Ради разом узятих)», – наголошує голова громадської ініціативи Ірина Федорів.

«Якщо взяти керівницю секретаріату комітету з питань соцполітики, то вона отримала понад 1,3 млн грн, а в цей час голова комітету – заледве 0,5 млн», – підкреслює Ірина Федорів.

На її думку, дисбаланс у парламенті із зарплатами у всьому. І найбільше в цій системі страждають чесні і порядні нардепи, які не мають великих статків, адже й зарплати в антикорупційних органах теж вищі, ніж у народних депутатів.

Варто також зауважити, що працівники Апарату Верховної Ради захищені прикінцевими положеннями закону про бюджет-2024, і реформа зарплат у держслужбі (70% зарплата і 30% премія) їх не стосується.

І ще одна суттєва деталь: відповідно до декларації Вячеслава Штучного, у 2022 році керівник Апарату парламенту витратив на благодійність 1 млн 691 тис. грн.

Раніше стало відомо, чиї декларації за 2021-2022 роки перевіряються першими.

Нагадаємо, депутат Віталій Безгін відреагував на інформацію про заробітки голів громад в Україні. Він наголосив, що в державі є лише шість встановлених голів громад, що минулого року отримували на місяць більше 100 тис. гривень. Проте, зарплат більше 150 тис. чи більше 200 тис. грн – ніхто не отримує.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: