Міністр фінансів Німеччини Лінднер: Україна не повинна програти війну

Міністр фінансів Німеччини Лінднер: Україна не повинна програти війну
Голова мінфіну ФРН Крістіан Лінднер 14 серпня прибув до Києва
фото: @GermanyinUA

Крістіан Лінднер запевнив Україну в продовженні підтримки з боку уряду Німеччини

Німеччина і надалі підтримуватиме Україну, адже Україна не повинна програти війну. Про це заявив міністр фінансів Німеччини Крістіан Лінднер.

«Йдеться про майбутнє європейського порядку миру та свободи. Україна не може програти цю війну», – заявив політик німецьким журналістам у Києві. Він додав, що Росія атакує Україну за її вибір на користь демократії.

Крістіан Лінднер запевнив Україну в продовженні підтримки з боку уряду Німеччини. Конкретні напрямки та форми такої підтримки він обговорює протягом дня з українськими політиками.

Зокрема, очільник мінфіну ФРН нагадав про допомогу від федерального уряду Україні та тим, хто шукає притулку в Німеччині, на суму €22 млрд. Військова допомога Україні з боку ФРН перевищує €12 млрд. Німеччина також готова долучитися до відбудови зруйнованої інфраструктури.

Окрім цього, уряд Німеччини заклав €5 млрд щорічної військової допомоги Україні до 2027 року. Це рішення ще має затвердити парламент Німеччини, уточнив Лінднер. За його словами, окрім військового напрямку підтримка України Німеччиною полягає також у гуманітарній сфері, підтримці українських переселенців, що живуть у країні та внесках Німеччини до МВФ.

Глава мінфіну Німеччини також сказав, що для нього бути в Києві є особливим і зворушливим моментом. Він вже відвідував Україну на початку 2020 року.

Нагадаємо, що 14 серпня до Києва приїхав міністр фінансів Німеччини. У Києві в німецького міністра заплановані політичні переговори. Зазначимо, що Крістіан Лінднер вперше з початку російської агресії здійснив візит до України. До нього у Києві бували канцлер Німеччини Олаф Шольц і кілька міністрів.

Мер Києва Віталій Кличко вже зустрівся з міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером. Під час зустрічі Лінднер зазначив, що Німеччина продовжить підтримку України, оскільки переконана, що завдання цивілізованого світу – зробити все, щоб Україна перемогла в війні, яку розвʼязала росія. Інакше загроза від російського агресора ще довго нависатиме над всією Європою.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: