Відставки недостатньо – український посол прокоментував заяви екскомандувача ВМС Німеччини

Відставки недостатньо – український посол прокоментував заяви екскомандувача ВМС Німеччини
Мельник вважає, що Німеччина має переглянути політику стосовно України
фото: mfa.gov.ua

Для відновлення довіри до німецької політики потрібні рішучіші кроки

Посол України в Німеччині Андрій Мельник вітає відставку командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха на тлі скандалу через його висловлювання про «російський» Крим. Однак він вважає, що цього недостатньо. Про це йдеться у заяві посла в Twitter.

«Хоча Україна і вітає своєчасну відставку командувача ВМС Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха, цього кроку недостатньо для відновлення повної довіри до німецької політики. Влада Німеччини повинна змінити свій курс щодо Києва», – написав він.

Нагадаємо, глава Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах заявив, що Україна нібито ніколи не поверне окупований Росією Крим. Про це йшлося під час конференції індійського інституту оборонних досліджень імені Манохара Паррікара.

МЗС України вважає категорично неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха.

Як стало відомо, командувач ВМС Німеччини Кай-Ахім Шенбах надасть пояснення у Міністерстві оборони щодо своїх заяв про те, що Україна ніколи не поверне Крим.

Згодом командувач Військово-морських сил Німеччини Кай-Ахім Шенбах перепросив за свої висловлювання.

Також стало відомо, що Кай-Ахім Шенбах був змушений подати у відставку та йде на пенсію на фоні скандалу, який спричинили його публічні заяви. Найближчим часом очікується офіційне повідомлення Міноборони Німеччини з цього приводу. Наразі про ухвалене рішення щодо його відставки повідомляють з посиланням на джерела німецькі видання, зокрема Bild та FAZ.

Сьогодні стало відомо, що Кая-Ахіма Шенбаха внесли у базу «Миротворця» за висловлювання про те, що Крим вже не буде українським. Про це свідчать дані бази.

Зазначається, що Шенбах внесений у базу за «участь у актах гуманітарної агресії проти України та участь у спробах легалізації окупації АР Крим російськими загарбниками».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: