Кулеба розповів про санкційний пакет США проти Росії на випадок вторгнення

Кулеба розповів про санкційний пакет США проти Росії на випадок вторгнення
Глава МЗС заявив, що ознайомлений із ключовими елементами санкційного тиску на Росію
фото з відкритих джерел

США готують болючу відповідь на гресію Росії проти України

Позиція Білого дому щодо захисту України у випадку повномасштабного вторгнення Росії є дуже чіткою та не може залежати від обсягу самого вторгнення. Це дійсно дуже болісні речі. На цьому наголосив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в інтерв’ю «Радіо Свобода»..

«Україні відомі ключові елементи санкційного пакету. Але в дипломатії є правило: ніщо не є погодженим, поки все не погоджено. Тому зараз немає сенсу про це говорити. З того, що є на столі, що є на переговорах – це дійсно болісні для Російської Федерації речі. Дуже болісні», – наголосив міністр.

Він додав, що «будь-яке вторгнення, будь-якого обсягу» повинне отримати відповідь, інакше це заохотить Росію до подальшої агресії.

«Стати на шлях співмірювання розміру вторгнення до розміру відповіді – це абсолютно хибний шлях. І якщо Росія зараз відчує, що подібні розмови ведуться, то це лише заохотить її до подальших агресивних дій. Але я хочу запевнити вас, що подібні підходи не є на столі, вони не є на порядку денному. І дуже чітка позиція пролунала і з Білого дому, і від держсекретаря про те, що будь-яке вторгнення означатиме ціну для Російської Федерації», – каже Кулеба.

Як відомо, Україна отримає від США додаткову військову допомогу. Блінкен назвав умову.

Також США воліли б вирішити ситуацію навколо України мирним шляхом.

До слова, Байден озвучив два бажання Путіна щодо України.

Також Байден розповів, чи візьмуть Україну в НАТО. Ще американський президент нагадав, що для вступу країни до НАТО потрібна підтримка всіх членів Альянсу.

На пресконференції Байден відповів на питання, чи хоче Путін повномасштабної війни.

Нагадаємо, США воліли б вирішити ситуацію навколо України мирним шляхом.

Раніше стало відомо, що НАТО не піде на компроміси з Росією, заявив Столтенберг. Незабаром НАТО надішле Росії письмові пропозиції щодо «гарантій безпеки».

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: