Засідання РНБО: Зеленський анонсував важливі теми

Засідання РНБО: Зеленський анонсував важливі теми
За даними пресслужби РНБО, доповідачем на засіданні виступив голова Служби безпеки України Василь Малюк
фото: Володимир Зеленський/Телеграм

Одне з головних питань, яке розглядалося – стан укриттів

Сьогодні, 23 червня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ради нацбезпеки і оборони України. Основними питаннями, які розглядалися були: стан укриттів, корупція в судовій системі, євроінтеграція та кадрові рішення. Про це глава держави повідомив у телеграм.

«Засідання РНБО. Увага до трьох великих тем.

Перша – безпека людей. Чверть бомбосховищ по Україні й третина по Києву непридатні для використання. Рішення РНБО: винних притягти до відповідальності, а всі захисні споруди привести в належний стан.

Друга – суди. Продовжуємо судову реформу в тісній співпраці з ЄС. Посилюємо відповідальність за корупцію в системі правосуддя. Окремо опрацьовуємо механізм для захисту в судах іноземних та внутрішніх інвестицій.

Третя – наше майбутнє в ЄС. Прискорюємо роботу над виконанням європейських рекомендацій», – написав Зеленський.

За даними пресслужби РНБО, доповідачами на засіданні виступили:

  • голова Служби безпеки України Василь Малюк,
  • міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко,
  • міністр з питань стратегічних галузей промисловості України Олександр Камишін.

Ці імена є не випадковими, адже Камишин був призначений відповідальним за інспекцію укриттів у Києві, а Клименку доручили провести ревізію по всій Україні.

Кадрові рішення

Як вчора повідомляв секретар РНБО, ключовою темою стануть укриття в Україні, але можуть бути ухвалені кадрові рішення.

«За результатами доповідей будуть прийняті відповідні рішення. Я не виключаю, що можуть бути прийняті і кадрові рішення з урахуванням чутливості питань, які розглядаються станом на сьогоднішній день», – зазначив Данілов, але не уточнив на якому рівні можливі перестановки, додавши, що «йдеться про відповідальність відповідних осіб».

Нагадаємо, у мережі вже другий тиждень з'являються повідомлення про те, що Офіс президента нібито планує усунути Віталія Кличка від влади в столиці, знявши його з посади голови КМДА.

Крім того, в ЗМІ з'явилася інформація про те, що голова Миколаївської ОВА Віталій Кім може очолити Київську міську військову адміністрацію. Проте сам Кім в коментарі деяким виданням сказав, що нічого не чув про своє призначення.

Читайте також: Екснардеп: Банкова хоче доручити укриття Києва Кіму, хоча Миколаївщина – в «лідерах» за закритими бомбосховищами

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: