Аналітики ISW пояснили, чому Пригожин підриває режим Путіна

Аналітики ISW пояснили, чому Пригожин підриває режим Путіна
Ватажок «вагнерівців» Євген Пригожин
фото з відкритих джерел

Пригожин не отримав обіцяну Кремлем нагороду за нібито «захоплення» Бахмута

Засновник російської ПВК «Вагнера» Євген Пригожин вчергове побічно підірвав режим диктатора Володимира Путіна, критикуючи бюрократичну машину в РФ. Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Пригожин сказав, що російські офіційні особи змогли б скористатися своєю історичною здатністю піддавати російське суспільство цензурі, якби РФ не розпочала війну проти України.

Він також помітно перейшов на іншу тему під час розмови про неназваних російських чиновників на пряме звернення до однієї особи.

«Коментарі Пригожина, найімовірніше, націлені на Путіна, якого російські державні ЗМІ зазвичай зображують як лідера, який безпосередньо займається невеликими інфраструктурними проєктами та життями простих росіян», – зазначають аналітики.

Експерти ISW вважають, що Пригожин, можливо, нападає на Путіна через те, що керівник Кремля не дав йому обіцяну нагороду за «захоплення» Бахмута.

Попередньо, 9 травня Пригожин вже критикував Путіна, і тоді керівник ПВК «Вагнера» стверджував, що «вагнерівці» фактично захопили б Бахмут до 10 травня та зачистили місто до 20 травня, і спробував звинуватити у затримці відмову міноборони РФ від передачі боєприпасів.

«Звинувачення Пригожина на адресу Путіна та міноборони Росії – у поєднанні з його хвастощами досягненнями «Вагнера» – можуть свідчити про те, що Пригожин розчарований тим, що не отримав обіцяної компенсації за «перемогу» у битві за Бахмут», – йдеться у матеріалі.

Нагадаємо, Пригожин анонсував «колосальний наступ» на Краматорськ та Слов'янськ.

Читайте також: Смута почалася: терорист Гіркін заговорив про державний переворот у Росії

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: