Британська розвідка пояснила, що означає для росіян втрата літака А-50

Британська розвідка пояснила, що означає для росіян втрата літака А-50
Повітряні сили знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50
фото з відкритих джерел

Українські військові атакували дронами територію ремонтного комплексу в Таганрозі Ростовської області

Українські операції можуть досягати стратегічно важливих цілей навіть у добре захищених об'єктах. Доказом того є атака дронів по ангару у Таганрозі, де був розташований літак А-50. Про це повідомляє міністерство оборони Великої Британії у Twitter.

Як наголошується у зведенні, 9 березня українські військові атакували дронами територію ремонтного комплексу в Таганрозі Ростовської області, Росія. На таганрозькому майданчику виробляються, модернізуються, обслуговуються та ремонтуються літаки далекого радіолокаційного виявлення та управління (ДРЛОіУ) ВПС Росії А-50У.

За даними британської розвідки, цей майданчик має ширше стратегічне значення для Росії, оскільки також обслуговує стратегічні бомбардувальники дальньої дії, транспортні літаки і є випробувальним центром для літаків ДРЛО та управління наступного покоління - А-100. Постійна присутність активної протиповітряної оборони навколо цього об'єкта свідчить про його важливість.

«Втрата А-50У, швидше за все, значно погіршить ситуаційну поінформованість операцій Росії», – зазначається у повідомленні.

На зображеннях збитків, завданих атакою, які були поширені в інтернеті, видно пошкодження двох великих будівель, що належать парку А-50У, які, швидше за все, використовувалися для укриття літаків під час періодів капітального ремонту, йдеться у зведенні розвідки.

«За два тижні після втрати другого літака флот А-50У, швидше за все, як і раніше не зможе здійснювати польоти для підтримки операцій в Україні. Ця атака демонструє, що українські операції, як і раніше, можуть досягати стратегічно важливих цілей на території Росії, навіть якщо вважається, що такі об'єкти захищені, чи то в повітрі, чи то на землі», – зазначають у міноборони Британії.

Нагадаємо, у ніч на 9 березня в Курську та Таганрозі пролунали вибухи.  Мешканці заявляли, що безпілотники летіли зі сторони моря і що в місті працює ППО. 

Губернатор Ростовської області Василь Голубєв заявив, що ППО відбила масовану масову атаку безпілотників, не уточнивши, скільки саме дронів атакували регіон. За попередньою інформацією, безпілотники атакували «Таганрозький авіаційний науково-технічний комплекс імені Берієва» – авіабудівне підприємство, розташоване в Таганрозі.

Також Повітряні сили знищили російський літак дальнього радіолокаційного виявлення А-50.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: