Ці вибори відносно чесні і вільні – Опора

Ці вибори відносно чесні і вільні – Опора
Чесні вибори – це чесний підрахунок голосів, питання доступу кандидатів до ЗМІ, виборців

Поняття чесних виборів і вільних виборів мають десяток стандартів – аналітик

Голова правління громадянської мережі «Опора» Ольга Айвазовська вважає дострокові вибори до Верховної Ради, що відбудуться 21 липня, відносно чесними і вільними. Про це вона сказала в ексклюзивному інтерв’ю «Главкому».

За її словами, поняття чесних виборів і вільних виборів мають десяток стандартів.

«Чесні вибори – це чесний підрахунок голосів, питання доступу кандидатів до ЗМІ, виборців. За певними складовими ми можемо казати, що вони (дострокові вибори до Верховної Ради – ред.) відносно чесні, але не знаємо цього точно, бо самого голосування ще не відбулося і невідомо, як і коли будуть встановлені результати», - зазначає керівник «Опори».

Айвазовська стверджує, що вільні вибори – це знову ж доступ до ЗМІ, свобода слова, мирних зібрань, неперешкоджання діяльності учасників виборів, коли опозицію не знімають з виборів, а її лідерів не саджають до тюрми.

«Можна говорити, що ці вибори - відносно вільні», - зазначає аналітик.

Водночас, за словами Айвазовської, її твердження швидше за все будуть заперечувати медійні профільні організації, які, наприклад, аналізують телевізійний контент. «Тому що є багато «джинси», яка зараз ефективно та активно працює на виборах, є питання редакційної політики, вплив власників ЗМІ на зміст, який чітко змінюється після зміни власника», - наголосила керівник «Опори».

Нагадаємо, указом президента України дострокові вибори до Верховної Ради України призначені на 21 липня. Виборча кампанія стартувала 24 травня.

Як повідомлялося, західні дипломати високо оцінили роботу ЦВК.

Більше читайте:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: