Головне за ніч: переможці Нацвідбору Євробачення та ракети від Британії

Головне за ніч: переможці Нацвідбору Євробачення та ракети від Британії
Український гурт Tvorchi виступив на фіналі Нацвідбору на Євробачення-2023 з піснею Heart of steel
фото з відкритих джерел

Британія підтвердила, що в межах військової підтримки відправила Україні високоточні ракети Brimstone 2

«Главком» зібрав головні новини ночі 18 грудня. Український гурт Tvorchi здобув перемогу на Нацвідборі на Євробачення-2023. Тепер їхню пісню почує весь світ вже в травні на самому Євробаченні. Олексій Арестович вважає, що бойові дії в Україні вже можна назвати затяжним конфліктом, а Британія відправила Україні високоточні ракети Brimstone 2. 

Коли закінчиться війна в Україні

Головне за ніч: переможці Нацвідбору Євробачення та ракети від Британії фото 1

Повномасштабну війну Росії проти України можна кваліфікувати як затяжний конфлікт. Тому, ймовірно, бойові дії навряд чи закінчаться у найближчі пів року. Про це повідомив радник Офісу президента Олексій Арестович.

Радник пояснив, що саме можна назвати «затяжним конфліктом».

«Затяжний конфлікт не любить ніхто і він небезпечний для всіх. Ще Сунь-цзи сказав, що війна любить швидкість і не любить затягування. Що таке затяжний конфлікт? Це півтора-два роки або понад рік. Так більше року буде через два місяці. Ми розуміємо, що через 2 місяці війна не закінчиться. А ще я сильно підозрюю, що вона ще пів року не закінчиться після цих двох місяців. Півтора року маємо – це в принципі можна кваліфікувати як затяжний конфлікт», – пояснив Арестович. 

Британія відправила Україні ракети

Британія підтвердила, що в межах військової підтримки відправила Україні високоточні ракети Brimstone 2. Про це повідомило Міністерство оборони Британії у Twitter.

«У межах свого пакету допомоги Велика Британія надала Збройним силам України високоточні ракети Brimstone 2. Ця допомога відіграла вирішальну роль у стримуванні просування Росії», – заявили в британському відомстві. 

Кількість ракет та інші деталі їх постачання в Україну не розкриваються з міркувань безпеки. 

Лідерка «Слуги народу» втрапила у скандал

Головне за ніч: переможці Нацвідбору Євробачення та ракети від Британії фото 2

Народна депутатка та голова партії «Слуга народу» Олена Шуляк днями втрапила у скандал із українським військовослужбовцем. Вона увірвалася до госпіталю де лікується боєць Олег Симороз, аби з'ясувати стосунки через законопроєкт про «реформування сфери містобудування». Про конфлікт розповів сам військовий.

За його словами, нардепка під час свого «візиту» хотіла поговорити про допис, у якому військовий критикує законопроєкт про «реформування сфери містобудування», авторкою якого є сама Шуляк.

Проте змістовного діалогу між Шуляк та військовим так і не вийшло. Олег Симороз зазначив, що Шуляк під час з'ясування стосунків навіть намагалася звинуватити його у тому, що пост про її законопроєкт написаний на замовлення.

Австрія назвала Голодомор «жахливим злочином»

Головне за ніч: переможці Нацвідбору Євробачення та ракети від Британії фото 3

Національна рада Австрії одностайно ухвалила постанову «Про запобігання голоду та дефіциту як зброї війни проти цивільного населення», в якій назвав Голодомор 1932-1933 років в Україні років «жахливим злочином» сталінського режиму. 

В ухваленій постанові Національна рада пропонує федеральному уряду Австрії, зокрема федеральному міністру європейських та міжнародних справ, «продовжувати й надалі в рамках перевіреного австрійського шляху діалогу виступати за те, щоб голод та дефіцит не використовувалися як зброя проти цивільного населення або як засіб тиску на уряди, а також підкреслювати паралелі між історією та сьогоденням і засуджувати відповідні злочини».

Переможцем Нацвідбору Євробачення-2023 став гурт Tvorchi

У суботу, 17 грудня, в Києві пройшов фінал Нацвідбору на Євробачення-2023. Варто зауважити, що вперше в історії він відбувся в укритті. 

Переможцем став гурт Tvorchi із піснею Heart of steel. Журі присвоїли їм 9 балів з 10 можливих, глядачі віддали 10 балів з 10 можливих.

Сам пісенний конкурс пройде у Ліверпулі. Перший півфінал відбудеться 9 травня, другий – 11 травня, а фінал – 13 травня. Участь візьмуть 37 країн світу.

Читайте також: 18 грудня: яке сьогодні свято, традиції та заборони

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: