На Донеччині проводиться примусова евакуація дітей

На Донеччині проводиться примусова евакуація дітей
Загалом планується евакуювати 21 дитину
фото ілюстративне

Діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою

Через безпекову ситуацію у шести населених пунктах Донецької області запровадили примусову евакуацію дітей із батьками чи законними представниками. Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Зазначається, що відповідне рішення погодили члени Координаційного штабу з питань проведення обов’язкової евакуації населення в умовах воєнного стану.

Дітей евакуйовуватимуть у примусовому порядку із батьками або іншими законними представниками з окремих населених пунктів Донеччини. Загалом планується евакуювати 21 дитину.

У Міністерстві розповіли, що діти разом із супроводжуючими особами будуть забезпечені безкоштовним прихистком, гуманітарною допомогою, психологічною підтримкою та іншим у більш безпечних регіонах країни.

«Зауважимо, що евакуація здійснюється безплатно. Для попереднього запису необхідно зателефонувати на гарячу лінію Донецької ОВА з питань проведення евакуації за номером: 0 800 408 911. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на гарячу лінію Мінреінтеграції 1548 або написати нам у месенджери WhatsApp/Telegram/Viber на номер: (096) 078-84-33», – йдеться у повідомленні відомства.

Раніше повідомлялося, що через безпекову ситуацію в окремих населених пунктах Харківщини та Донеччини запровадили примусову евакуацію дітей. 

Нагадаємо, під час евакуації у Вовчанській громаді група з шести людей підірвалася на російській розтяжці.

Читайте також:  Опубліковано щемливі кадри евакуації людей з Торецької громади 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: