Скандальний «слуга народу» Брагар вважає, що патріотичне кіно «не варте фінансування»

Скандальний «слуга народу» Брагар вважає, що патріотичне кіно «не варте фінансування»
Євген Брагар заявляв, що патріотичні фільми не варто фінансувати, а якщо й знімати, то не більше, ніж один-два на рік

Патріотичне кіно, на думку Брагара, не варте фінансування – «прибутку не буде»

Депутат із фракції «Слуга народу» Євген Брагар заявив, що патріотичне кіно не варто фінансувати з бюджету через те, що воно неприбуткове.

Про це нардеп заявив у ефірі телеканалу «Рада» ще у вересні 2019 року.

Брагар навів як приклад фільми, що «нормально фінансувались та повернули витрати». «І це, наприклад, творчість «95 кварталу».

«Державна підтримка і так надається за участю Держкіно. Питання про її ефективність дуже сумнівна. Над цим треба дуже інтенсивно працювати. Я дуже сумніваюся в необхідності такого великого фінансування», – заявив Брагар.

Він навів приклади успішного, на його погляд, державного фінансування. Так, згідно з його даними, у 2018 році повернутися витрати на зйомки завдяки касовим зборам фільмів «Свінгери», «Дзідзьо. Перший раз» (не отримували державного фінансування), «Скажене весілля» (10% фінансування), а також «Я, ти, він, вона» (від «Кварталу 95», який «отримав нормальне фінансування»), і мультиплікаційний фільм «Зачарована принцеса».

«Але успіх цього мультика став можливим не завдяки зборам в Україні, а насамперед за рахунок зборів в Китаї»  – сказав нардеп.

Патріотичне кіно взагалі, на думку Брагара, не варте фінансування – «прибутку не буде».

Коли ж ведуча запитала його щодо того, чи варто було фінансувати фільми «Донбас» та «Кіборги», він заявив, що кіноіндустрія – це бізнес.

«Ці фільми, незважаючи на те, що отримали досить потужне державне фінансування, вони не вийшли в плюс. А кіноіндустрія – як і будь-який бізнес – там головна стратегія в тому, щоб зробити комерційно привабливий продукт», – сказав «слуга народу».

І додав, що такі фільми не варто фінансувати, а якщо й знімати, то не більше, ніж один-два на рік.

«Я давав би гроші тільки тим жанрам, які в перспективі можуть окупитися. Патріотичний жанр… Більшість українців не ходить на це в кінотеатр, тому, якщо і знімати такі фільми, то робити не п’ять стрічок на рік, а одну-дві. А більше сконцентруватися на тих жанрах, яким дійсно потрібне державне фінансування», – резюмував він.

Як відомо, народний депутат з партії «Слуга народу» Євгеній Брагар запропонував літній жінці продати собаку «елітної породи» та розрахуватися за комунальні послуги. Він додав, що особисто стикався із ситуацією, коли люди з кількома квартирами хотіли оформити субсидію.

Пенсіонерка, якій депутат з партії «Слуга народу» Євген Брагар запропонував продати собаку, щоб сплатити за газ, заявила про своє розчаруванням політикою чинного президента Володимира Зеленського.

    Коментарі — 0

    Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
    Іде завантаження...
    Показати більше коментарів
    Дата публікації новини: