Києво-Печерський заповідник подав позов проти УПЦ МП

Києво-Печерський заповідник подав позов проти УПЦ МП
фото: glavcom.ua

Заповідник звернувся до Господарського суду Києва, щоб усунути численні перешкоди, які чинить УПЦ МП

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» звернувся до Господарського суду для усунення перешкод, які чинять представники УПЦ (МП) під час прийому передачі майна Лаври. Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко. Відповідний позов з’явився у розпорядженні «Главкома».

Ткаченко підкреслив: відповідно до ст. 381 Цивільного кодексу України власник майна має право вимагати усунення перешкод у здійсненні ним права користування та розпоряджання своїм майном.

«Будемо вирішувати ситуацію в законний спосіб», – підкреслив він.

Сьогодні Комісія з приймання-передачі державного майна Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» знов не змогла розпочати свою роботу через супротив представників Української православної церкви Московського патріархату. 

Раніше Данілов розповів, як представників УПЦ МП видворятимуть з Лаври.

Вчора управління майном Лаври перейшло до держави, бо саме держава є власником цих об’єктів.

Також суд відхилив позов представників Української православної церкви Московського патріархату, які не хотіли покидати територію Києво-Печерської Лаври. 

Нагадаємо, що керівництво Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» вимагало від монахів УПЦ МП покинути всю територію Лаври до 29 березня. Національний заповідник не продовжив дію оренди для УПЦ Московського патріархату в чоловічому монастирі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври через порушення орендних умов представниками УПЦ (МП).

Проте служителі Московського патріархату відмовилися покидати стіни Лаври. 30 березня у стінах Києво-Печерської лаври вирували скандали. 

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: