«Зараз вдарю палицею». Московський патріархат відмовився покидати Лавру (оновлено)

«Зараз вдарю палицею». Московський патріархат відмовився покидати Лавру (оновлено)
Митрополит Павло знову взявся погрожувати журналістам
фото: glavcom.ua

Комісію Мінкульту не пустили до Києво-Печерської лаври. А намісник Павло погрожував журналістам

УПЦ МП не виїхала з території Києво-Печерської лаври, попри те, що договір оренди храмів у неї закінчився 29 березня. Зранку 30 березня священники УПЦ МП провели у Лаврі богослужіння. Віряни Української православної церкви Московського Патріархату не пустили до приміщень Києво-Печерської лаври комісію Міністерства культури та інформаційної політики.

Біля головного входу на територію чергує кілька патрулів поліції. Вони оглядають машини, які заїжджають і виїжджають з території Лаври. 

Пропри те, що 29 березня монахи УПЦ МП мали покинути територію Національного заповідника «Києво-Печерська лавра», у церкві заявили, що не виїжджатимуть із Лаври до рішення суду, в якому УПЦ заперечує розірвання договору оренди. Суд почнеться 26 квітня.

Віряни УПЦ МП блокували роботу комісії. Вони, зокрема, взяли членів комісії в кільце і не допустили їх до будівель, які хотіли перевірити.

Митрополит Павло взявся погрожувати журналістам. Спочатку він сказав представникам ЗМІ, що розіб'є палицею їхні фотоапарати. Згодом сказав журналісту, що поб'є і його. 

Також митрополит Павло під час спілкування з журналісткою щодо виселення монахів з Києво-Печерської лаври сильно штовхнув її.

Нагадаємо, сьогодні у Лаврі мала розпочати роботу комісія з ухвалення будівель у державне користування. 

Як повідомлялося, керівництво Національного заповідника «Києво-Печерська лавра» вимагало від монахів УПЦ МП покинути всю територію Лаври до 29 березня. Національний заповідник не продовжив дію оренди для УПЦ Московського патріархату в чоловічому монастирі Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври через порушення орендних умов представниками УПЦ (МП).

Останній день представників УПЦ МП у стінах Києво-Печерської лаври пройшов доволі насичено. На території святині збиралося чимало вірян Московського патріархату, пройшов молебень. Основні події відбулися довкола Хрестовоздвиженської церкви на території Києва-Печерської лаври.

Як повідомлялося, під час промови митрополита Павла в Лаврі на голови вірян упав лід.

Також раніше митрополита Павла застукали у паспортному столі. На відео видно, що митрополит розгубився, побачивши, що його знімають. Він намагався швидше закінчити оформлення документів та чимшвидше покинути приміщення.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: