Бізнес Ахметова назвав суму, спрямовану на підтримку ЗСУ на цивільних українців

Бізнес Ахметова назвав суму, спрямовану на підтримку ЗСУ на цивільних українців
фото: Метінвест

Компанії Ахметова спрямували 5,5 млрд грн на допомогу Україні та українцям від початку війни

За 16 місяців повномасштабного вторгнення бізнеси SCM, Фонд Ріната Ахметова та футбольний клуб «Шахтар» спрямували на допомогу Україні, військовим та мирним людям уже 5,5 млрд грн. Про це йдеться у прес-релізі на сайті компанії

Головні напрями допомоги – підтримка ЗСУ, гуманітарна підтримка цивільного населення, а також підготовка до відбудови Маріуполя.

Допомога захисникам України реалізується у рамках мілітарного проекту «Сталевий фронт Ріната Ахметова». Для SCM це питання особливо важливе, адже понад 13 тисяч співробітників бізнесів компанії стали до лав Збройних сил України. Через «Сталевий фронт» силові підрозділи з усієї країни отримують амуніцію, автомобілі, карети швидкої допомоги для військових медиків, дрони, тепловізори, приціли, рації, камери, одяг та взуття, аптечки та турнікети, пальне та інші необхідні речі.

Зокрема, «Метінвест» розробив та поставив понад 200 модульних укриттів для бійців на передовій, здатних витримати удар артилерійського снаряду. Також металургійна група постачає сталь для бронезахисту техніки, виготовляє броню для бронежилетів та метал для виготовлення мобільних баггі. У рамках спільної ініціативи Генерального штабу ЗСУ та «Укртелекому» 20 військових бригад отримають 2430 систем управління для посилення зв'язку та бойових можливостей.

Додатково 1 млрд грн ($25 млн) Рінат Ахметов виділив на проект підтримки захисників Маріуполя «Серце Азовсталі», який є частиною «Сталевого фронту». Допомога за проєктом вже надається. Загалом у 2023 році в рамках шести програм проекту заплановано підтримку майже 10 тисяч захисників міста та членів їхніх сімей.

Системна гуманітарна допомога від бізнесів та проектів Ріната Ахметова надається мирним українцям у прифронтових зонах та деокупованих регіонах. Люди отримують продукти, одяг, побутові речі, ліки, засоби гігієни тощо. Фонд Ріната Ахметова з початку війни передав для українців 700 тисяч одиниць медикаментів та понад 630 тис. продуктових наборів.

Системну допомогу спортсменам, переселенцям, бійцям сил оборони України та мешканцям регіонів, що постраждали від війни, надає і футбольний клуб «Шахтар». Клуб організував і покрив усі витрати на лікування в США захисника «Азовсталі», морпіха Михайла Діанова. А також взяв на себе організацію лікування та реабілітації тяжко пораненого під Авдіївкою бійця Віталія Шумея у Барселоні.

«Наша позиція незмінна з перших днів війни: Україна переможе. Тому ми інвестуємо у відбудову зруйнованої інфраструктури, будівництво нових виробництв, створення нових робочих місць, залучення європейських інвестицій в економіку країни. Окремим особистим рішенням Рінат Ахметов на 2023 рік виділив 60 млн грн на створення Плану Відродження Маріуполя після деокупації в рамках ініціативи Mariupol.Reborn», – зауважила директор із комунікацій SCM Наталія Ємченко.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Авто для передачі обирали також, виходячи з побажань прикордонників – щоб були повнопривідними, адже їздити треба по важкій місцевості
«Сталевий фронт» передав українським прикордонникам пікапів та БПЛА на 15 мільйонів Волонтерська ініціатива
Україна отримає нову допомогу від Штатів на ці кошти
Пентагон переоцінив вартість допомоги Україні на $6,2 млрд: що це означає
З приборами нічного бачення водії навіть у нічний час зможуть переміщатися на пікапах, не включаючи освітлення авто
Прикордонники отримали від «Сталевого фронту» оптики та авто на 5 млн грн Волонтерська ініціатива
Під Курськом загорілося підприємство «Белполь»
Велика пожежа під Курськом і військова допомога від Іспанії: головне за ніч
Учасниками програми стануть діти мобілізованих до лав ЗСУ працівників Метінвесту
Метінвест виділив 9 мільйонів на психологічне відновлення дітей, що постраждали від війни
Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу
Масована атака на Україну, ракетний удар по Кривому Рогу: головне за ніч
Оттава також долучиться до навчання українських пілотів на винищувачах F-16
Канада виділить майже пів мільярда доларів на військову допомогу Україні
Україна отримала вісім гусеничних всюдиходів підвищеної прохідності Bandvagn 206
Україна отримала від Німеччини перші гусеничні всюдиходи Bandvagn 206
Першими допомогли Україні Литва, Німеччина та Австрія
ЄС допоможе ліквідувати наслідки руйнування Каховської ГЕС
Дата публікації новини: