Британія скасувала мита на експорт з України

Британія скасувала мита на експорт з України
Також заборонений експорт товарів і технологій, які Росія може використовувати для «придушення героїчного народу України»
фото з відкритих джерел

Рішення ухвалене як відповідь на звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів

Велика Британія скасувала всі мита та обмеження на український експорт згідно угоди про вільну торгівлю, яка мала повноцінно запрацювати для України з 2023 року. Про це повідомила пресслужба британського уряду.

Так, відтепер скасовані всі тарифи та квоти, що охоплюються торговельною угодою між Британією та Україною, тобто передусім аграрну та промислову продукцію. Такий крок «надасть Україні економічну підтримку у скрутний час», переконані в уряді Сполученого Королівства.

Зазначається, що таке рішення було ухвалене у відповідь на пряме звернення українського уряду щодо лібералізації тарифів.

«Зняття мит на ключові українські експортні товари, включаючи ячмінь, мед, консервовані помідори та птицю, допоможе українському бізнесу та виробникам, коли вони цього найбільше потребують», – повідомив Департамент міжнародної торгівлі Британії.

Крім того, Британія оголосила про заборону на експорт товарів і технологій, які Росія може використовувати для «придушення героїчного народу України». Серед таких товарів – обладнання для перехоплення та моніторингу.

«Це закриє будь-які наявні лазівки для того, щоб Росія не купувала ці товари у Британії», – додали у відомстві.

Нагадаємо, Україна отримає від Великої Британії зенітні установки на базі Stormer.

Також Британія повертає посольство до Києва.

Як повідомлялося, Британія надасть Україні допомогу в розмірі $500 млн.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: