У Києві один зі скверів назвали на честь вченого та ексв’язня Кремля Ігоря Козловського

У Києві один зі скверів назвали на честь вченого та ексв’язня Кремля Ігоря Козловського
Ігор Козловський присвятив своє життя дослідженню релігійних та культурних аспектів розвитку суспільства
фото Київська міська державна адміністрація

Ігор Козловський присвятив своє життя дослідженню релігійних та культурних аспектів розвитку суспільства, його наукові дослідження та публікації сприяли глибшому розумінню релігійних питань і культурної спадщини України

У Подільському районі Києва один зі скверів назвали на честь українського вченого, релігієзнавця, письменника, громадського діяча Ігоря Козловського. Сквер розташований на розі вулиць Григорія Сковороди та Почайнинської. Як повідомляє Київська  міська державна адміністрація, за відповідне рішення проголосували 74 депутати.

Як зазначила депутатка Київської міської ради Олеся Пинзеник, міська влада бореться за збереження української історії, національну ідентичність, самобутність, демократичні цінності та формування національної свідомості.

«Ми повинні гідно вшановувати українських патріотів, які відстоюють національні ідеї. Саме тому за підтримки громадськості було ініційовано найменування безіменного скверу на честь видатного українського вченого, релігієзнавця, письменника та громадського діяча Ігоря Анатолійовича Козловського. Він присвятив своє життя дослідженню релігійних та культурних аспектів розвитку суспільства, його наукові дослідження та публікації сприяли глибшому розумінню релігійних питань і культурної спадщини України. Також зазначу, що під час перебування у російському полоні він не зрадив своїх проукраїнських цінностей. Після звільнення з полону він докладав усіх зусиль для звільнення інших полонених. Нам варто відзначити його наукові досягнення та громадський внесок у формуванні українського суспільства, оскільки  Ігор Анатолійович є прикладом для всіх нас», – розповіла Олеся Пинзеник.

Депутатка додала, що поблизу цього скверу розташована могила українського громадського діяча та відомого журналіста Георгія Гонгадзе, який присвятив своє життя служінню демократичним ідеалам та розвитку нашого суспільства. Дуже символічно, що ці два яскраві представники нашого суспільства працювали на одну мету – розбудова вільної та незалежної України й послідовно підтримували демократичний курс розвитку держави.

Ігор Козловський народився на Донбасі, є автором 50 наукових праць та понад 200 статей. Одним із напрямів його діяльності була релігійна ситуація на окупованих територіях Донбасу. Член PEN Україна.

Ігор Козловський очолював Центр релігієзнавчих досліджень, працював на кафедрі філософії Донецького національного технічного університету. 

Після окупації Донецька залишився в місті, аби доглядати паралізованого сина. У січні 2016 року Козловського затримали біля його будинку – окупанти заявили, що він має піти «на бесіду» в так зване «міністерство державної безпеки». 

Нагадаємо, вчений Ігор Козловський разом з ще 73 українцями був звільнений з полону бойовиків 27 грудня. Пізніше Козловський заявив, що перебування в полоні у бойовиків негативним чином позначилося на його здоров'ї, у зв'язку з чим він змушений проходити реабілітацію, яку перериває для спілкування з близькими. Козловський розповів, що в полоні його били і приставляли до голови зброю.

З 1 лютого 2018 року звільнений з полону ОРДЛО донецький вчений-релігієзнавець Ігор Козловський  почав працювати старшим науковим співробітником відділення релігієзнавства Інституту філософії НАНУ. 

Читайте також: Історик і ексв’язень Кремля Ігор Козловський: Україна дає можливість росіянам почуватися повноцінними
 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Володін мав би рацію, якби сказав, що це Путін втягнув Росію у війну із Заходом
Росія погрожує Заходу. Путіна потрібно зупинити в Україні
На місці незаконної церкви Московського патріархату тепер вільний простір
Кінець ганьби, яка тривала 20 років. Як у Києві зносили скандальний МАФ Московської церкви (фото) Тема дня
Командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Павлюк підтвердив, що Росія планує окупувати всі території Донеччини та Луганщини
ISW озвучив головну ціль Росії в Україні на 2024 рік
«Чи виживе Україна у цій війні – залежить від грошей і зброї»
Росія і Китай шантажують Європу, щоб не допустити конфіскацію російських активів – американський експерт
17 травня, в столичному Osocor Residence відбувся масштабний концерт Вєрки Сердючки, яка заспівала свої старі російськомовні хіти і втрапила у скандал
Після хейту за російськомовні пісні Сердючка переклала свій хіт українською (відео)
«Жодного прозорого і швидкого механізму поновлення прав власності усіх інших непідсанкційних акціонерів проєктом закону взагалі не передбачено»
Законопроєкт про позбавлення прав власності підсанкційних осіб. EBA звернулась до парламенту
БЕБ проводить обшуки одразу у чотирьох виробників сигарет
Обшуки у тютюнових «нелегалів». Гетманцев розповів, як це може допомогти військовим
ІПСО через анонімні Тelegram-канали намагаються тиснути і впливати на українських громадян
Чи заборонять в Україні Telegram: розвідка прокоментувала ситуацію
Швейцарія взялась за безпеку під час саміту
Швейцарія закриє небо над містом, де відбуватиметься Саміт миру
Дата публікації новини: