Вибори у Франції, Орбан прибув до Китаю: головне за ніч

Вибори у Франції, Орбан прибув до Китаю: головне за ніч
Орбан у Китаї проведе зустріч із Сі Цзіньпіном
фото: Віктор Орбан/X

Віктор Орбан прибув до Пекіна, назвавши свій візит «Мирна місія 3.0»

Окупанти завдали ракетного удару по передмістю Сум. У Франції завершився другий тур позачергових парламентських виборів. Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув із візитом до Китаю. «Главком» зібрав головні новини ночі проти 8 липня, щоб ви були в курсі подій. 

Ворог завдав ракетного удару по передмістю Сум

Російські окупанти завдали ракетного удару по передмістю Сум. Про це повідомила Сумська обласна військова адміністрація.

«Сумщина, 7 липня, після 23 години ворог наніс ракетний удар по передмістю обласного центру», – йдеться у дописі.

У соцмережах інформація про вибух у Сумах з'явилася близько опівночі. Наслідки ворожої атаки уточнюються.

Другий тур виборів у Франції: попередні результати

У Франції завершився другий тур позачергових парламентських виборів. Усупереч попереднім прогнозам, французькі ультраправі на чолі з Марін Ле Пен зазнають поразки. Про це пише Le Figaro.

За попередніми підрахунками Ifop ліва коаліція «Новий народний фронт» лідирує у другому турі загальних виборів, отримуючи від 180 до 215 місць у парламенті.

На другому місці президентський блок Еммануеля Макрона під назвою «Разом», який може отримати 150-180 місць. На третьому місці – «Національне обʼєднання» Марін Ле Пен – від 120 до 150 мандатів.

Прем'єр Франції йде у відставку

Прем'єр-міністр Франції Габріель Атталь піде у відставку після другого туру парламентських виборів. Як зазначив Атталь, за попередніми результатами парламентських виборів, президентська коаліція, представником якої він є, не отримує більшості та посідає друге місце.

«Таким чином, вірний республіканській традиції та згідно зі своїми принципами, завтра вранці я подам заяву про мою відставку президенту. Я очевидно, виконуватиму свої функції до тих пір, поки цього вимагатиме обов’язок», – заявив прем'єр.

При цьому Атталь був переобраний у 10-му виборчому окрузі О-де-Сен і буде депутатом Національних зборів.

Орбан прибув до Китаю

Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан прибув із візитом до Китаю. Про це він написав у соцмережі X. Орбан опублікував фото біля літака, де його зустрічають китайські колеги. До фото він додав короткий підпис «Мирна місія 3.0» і хештег Пекін.

Як повідомило агентство Reuters з посиланням на прессекретаря глави угорського уряду Берталана Хаваші, Орбан проведе зустріч із лідером КНР Сі Цзіньпіном. За інформацією агентства, китайське МЗС також підтвердило візит політика.

Спікер Палати представників США зустрінеться із Зеленським

Спікер Палати представників США Майк Джонсон зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським 10 липня під час саміту НАТО у Вашингтоні. Про це пише Reuters.

Очікується, що підтримка України буде в центрі уваги на саміті у Вашингтоні цього тижня. Зокрема через занепокоєння щодо майбутньої підтримки Києва в разі перемоги Дональда Трампа на президентських виборах 5 листопада.

Як пише Reuters, у квітні Джонсон виступив ініціатором двопартійного пакету допомоги Україні, Ізраїлю та Тайваню на суму $95 млрд, проти якого виступили союзники колишнього президента Трампа в Конгресі.

НАТО ще до саміту у Вашингтоні оголосить нову допомогу Україні

Перед самітом НАТО, що відбудеться 9-11 липня у Вашингтоні, союзники оголосять нові пакети допомоги, що включатимуть засоби протиповітряного захисту та боєприпаси. Про це розповів генеральний секретар Єнс Столтенберг в інтерв'ю каналу СBS.

За його словами, всі члени Альянсу погодилися посилити допомогу для України, – як у вигляді нових тренувань військових, так і у вигляді довгострокових зобов'язань.

«Я також очікую, що до саміту НАТО, який розпочнеться наступного тижня, члени Альянсу зроблять нові оголошення про посилення протиповітряної оборони та збільшення кількості боєприпасів», – сказав генсек.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Путін готовий воювати далі, якщо переможе в Україні
«Ми зараз у 1938 році». Війна Путіна в Україні – невивчені уроки історії геополітика
ЗСУ здійснили тактичні контратаки у Вовчанську: аналіз ISW
ЗСУ здійснили тактичні контратаки у Вовчанську: аналіз ISW
На Дніпропетровщині пошкоджено 9 приватних будинків
Уночі РФ атакувала Дніпропетровщину: поранено трьох людей, серед них дитина
За даними слідства, обидва фігуранти потрапили в поле зору російської спецслужби через їхнього батька
Готував ракетний удар по «Мотор Січі». СБУ затримала на гарячому «крота» ФСБ
Зіткнення мітингувальників та поліції, Єреван, 12 червня 2024
У Вірменії відбулися протести проти уряду Пашиняна: відомо про 55 постраждалих і 90 затриманих
Баггі вже не вперше передаються волонтерами до бойових підрозділів ЗСУ і у них завжди є нагальна потреба
«Вільні та Вірні» передали військовим партію баггі, пікапів та відремонтованої трофейної техніки (фото) Волонтерська ініціатива
Напруженою залишається обстановка на Покровському напрямку
Карта бойових дій в Україні станом на 1 липня 2024 року
росіяни активізували диверсії проти інфраструктури в прифронтових областях
Росія активізувала ДРГ у Сумській області та диверсії в прифронтових областях, – ЗМІ
Для ЄС головування Угорщини є меншою проблемою, ніж той факт, що ультраправі партії різних типів вже перебувають при владі або наближаються до неї
Газета Financial Times пояснила, як головування Угорщини вплине на ЄС
Дата публікації новини: