Військові навчання, подробиці ДТП із Трухіним та розстрілу в Дніпрі. 9 лютого за хвилину

Військові навчання, подробиці ДТП із Трухіним та розстрілу в Дніпрі. 9 лютого за хвилину
Міністр закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено вперше відвідав Україну
фото: president.gov.ua

До Києва прибули літаки з британською та американською зброєю, програму «тисяча за вакцинацію» продовжено на дев’ять місяців

До Києва прибули літаки з британською та американською зброєю

9 лютого до України прибув літак з військовою допомогою від Великої Британії. Як повідомило видання Reuters, ця поставка призначена для підрозділів територіальної оборони.

.jpg_142

Міністр оборони України Олексій Резніков пізніше уточнив, що цього разу США передали Україні «товари військового призначення і спорядження», серед іншого – бронежилети й шоломи.

Того ж дня Сполучені Штати Америки доставили в Україну ще одну партію військової допомоги. Йдеться про 80 тонн боєприпасів для Збройних сил.

ДТП за участю депутата Трухіна. ДБР озвучило скандальні подробиці розслідування

ДБР не вдалося отримати відеозаписи з камер спостереження від Борисполя (вул. Київський шлях, 23) і аж до безпосереднього місця ДТП за участю народного депутата Трухіна.

На запит ДБР підрядна організація офіційно повідомила, що у зв’язку з проведенням ремонту автодороги та заміни дорожньої інфраструктури, системи відеоспостереження на цій ділянці були тимчасово демонтовані.

Україну відвідав глава МЗС Іспанії

Міністр закордонних справ, ЄС і співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбарес Буено вперше відвідав Україну з візитом.

Президент Володимир Зеленський обговорив з міністром безпекову ситуацію та наголосив на важливості підтримки кожною країною ЄС курсу України.

Армія розпочала навчання «Заметіль-2022»: задіяні усі війська

Збройні сили України розпочали командно-штабні навчання «Заметіль-2022». Під час маневрів відточуватимуть управління угрупуваннями військ (сил) під час ведення бойових дій.

Командно-штабні навчання триватимуть упродовж лютого у визначених районах на всій території України.

Розстріл у Дніпрі: комісія МВС виявила «позастатутні відносини» у військовій частині

Комісія при Міністерстві внутрішніх справ, що розслідує обставини стрілянини в військовій частині Нацгвардії 3021 у Дніпрі, виявила серед особового складу факти позастатутних відносин. Про них стало відомо під час анкетування особового складу частини.

Також слідство назвало три версії розстрілу нацгвардійців у Дніпрі:

  • позастатутні відносини;
  • психологічні відхилення підозрюваного;
  • доручення іноземних спецслужб, недержавних організацій, приватних осіб з метою дискредитації системи правоохоронних органів в Україні, дестабілізації правопорядку в країні тощо.

Програму «тисяча за вакцинацію» продовжено на дев’ять місяців

Кабінет міністрів продовжив строк використання «ковідної тисячі» з чотирьох до дев’яти місяців. Крім того, за бустерну дозу платитимуть 500 грн та дозволять витрачати кошти пенсіонерам та особам з інвалідністю на ліки та комуналку.

Мінагрополітики похвалилося рекордними обсягами експорту продовольства

За результатами 2021 року сільське господарство дало найвищий відсоток до ВВП серед усіх галузей вітчизняної економіки – більш ніж 10%. Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

За офіційними даними Держмитслужби, зовнішньоторговельний обіг сільськогосподарської продукції за підсумками 2021 року збільшився на 24% у порівнянні з 2020 роком та досяг понад $35,4 млрд, або 25,1% усього зовнішньоторговельного обігу України.

Читайте також матріали «Главкома»:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: