У Covid-лікарнях Одеси виникла проблема із киснем

У Covid-лікарнях Одеси виникла проблема із киснем
Кожного дня потреби в кисні в одеських лікарнях зростають
фото з відкритих джерел

Департамент охорони здоров'я очікує рішення області, щоб місту дали хоча б дві тонни з припортового заводу

У Одесі в лікарнях, які приймають хворих на коронавірус, кисню для пацієнтів до сьогоднішнього вечора може не вистачити. Про це повідомляється на онлайн-засіданні оперативного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Одеської міськради.

Як розповів директор департаменту охорони здоров'я Одеської міськради Левон Нікогосян, вранці дві тонни кисню завезли в міську інфекційну лікарню, також доставка очікується ще у три медзаклади. Однак його вистачить ненадовго.

«Щодня потреби в кисні зростають», – заявив Нікогосян.

За його словами, сьогодні в інфекційній лікарні міста було менш як чотири тонни кисню. При цьому вчора лише в одному медзакладі було витрачено 1,3 тонни.

«Через брак кисню з міста Курахове до Одеси виїхала машина, яка привезе до лікарень 18 тонн. Однак, є проблема – машина прибуде до міста не раніше, ніж через 12 годин, а кисень уже потрібен», – зазначив Нікогосян.

Водночас ввечері 1 листопада Міністерство охорони здоров'я повідомило, що заклади охорони здоров’я Одеської області, які працюють із хворими на Covid-19, повністю забезпечені киснем для потреб кисневої терапії.

У лікарні Одеської області надійшло майже 30 тонн кисню. Споживання КНП «Міська клінічна інфекційна лікарня» м. Одеса становить 5,5 тонни, за добу поставлено 5,7 тонни кисню. На залишках лікарні – понад 5 тонн кисню.

«На залишках в Одеській області зараз перебуває близько 30 тонн кисню. Щоби схожих екстрених ситуацій не траплялося, влада області, і міста Одеса зокрема, мають більш ефективно розпоряджатися цим ресурсом та за необхідності – перерозподіляти його», – наголосив перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда.

В Україні за минулу добу захворіли на коронавірус 13,9 тис. людей. Найбільше нових заражень у Харківській та Одеській областях.

Нагадаємо, Міністерство охорони здоров'я України знало про майбутні перебої з киснем в українських лікарнях, але не змогло знайти ефективного способу вирішення цієї проблеми.

Раніше повідомлялося, що в Одесі у відділенні обласного центру соціально значущих хвороб – одного з опорних закладів регіону для хворих на Covid-19 – закінчився кисень через порушення його поставок двома підприємствами.

Нагадаємо, 26 жовтня в Одесі в одному з відділень для ковід-пацієнтів обласного центру соціально значущих хвороб закінчився кисень, десятки пацієнтів довелося евакуювати.

До слова, на тлі призупинення роботи двох виробників медичного кисню в Україні міністерство охорони здоров'я країни домовилося про його поставки з Польщі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: