«Вагнергейт». Бурба розповів про можливого «крота» у владі

«Вагнергейт». Бурба розповів про можливого «крота» у владі
Ексочільник ГУР МО припустив наявність «крота» у лава чинної політичної еліти
фото: скріншот з відео

Бурба: Ворог не спить

Найбільш імовірною причиною провалу спецоперації із захоплення «вагнерівців» є наявність «крота» серед високого керівництва України. Так думку в ефірі ток-шоу «Свобода слова Савіка Шустера» повідомив тодішній очільник Головного управління розвідки Міністерства оборони України (ГУР МО), генерал-полковник ЗСУ Василь Бурба.

«Перше, або в нас є «кріт». Чому або? Цей провал операції – це тільки ланцюжок тих провалв, які відбувається за останні час. Людей звільняють, у людей забирають документи прикриття. Керівників груп в липні місяці стріляють в Києві. І мало слідство за рік відповісти: в нас є «кріт» чи немає», – пояснив ексочільник ГУР МО.

Василь Бурба додав, що допит на який його викликали під час розслідування справи, тривав усього сім хвилин і закінчися після того, як генерал запитав слідчого, чому справа не засекречена.

«Це провал. Які причини провалу? Перша причина – у нас є «кріт», який працює на Росію. Друга причина провалу – наша погана підготовка. Третя причина – хороша робота контррозвідки Білорусі, – вважає Василь Бурба.

На його думку провал операції відбувся стався «завдяки людям, які перебувають у владних кабінетах».

«Вони, на мою думку, зливають, передають інформацію ворогу», – підсумував Василь Бурба.

Нагадаємо, в оприлюдненому 17 листопада розслідуванні Bellingcat і російського видання The Insider йдеться про те, що ймовірна планована операція української розвідки із затримання російських найманців була зірвана після того, як Офіс президента України Володимира Зеленського вирішив її перенести. Також розслідувачі зробили аналіз обставин та причин зриву масштабної операції українських спецслужб.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: