Легендарна Костевич не змогла вийти до фіналу на шостій для себе Олімпіаді

Легендарна Костевич не змогла вийти до фіналу на шостій для себе Олімпіаді
Олена Костевич завершила виступи на рекордній для себе Олімпіаді
Фото: AP Photos

Українська стрільчиня повертається з Парижа без нагород

Сьогодні відбулася кваліфікація у стрільбі з малокаліберного пістолета на 25-метровому вогневому рубежі. Там брала участь наша Олена Костевич, яка встановила унікальне досягнення для українського спорту, поїхавши на свою шосту Олімпіаду. 

На жаль, до фіналу вийти їй не вдалося: вона стала двадцять п'ятою з результатом у 576 балів. Українці не щастить з виступами на Олімпіадах у цій дисципліні, адже чемпіонці світу-2018 та віцечемпіонці світу-2023 вдалося здобути лише 1 медаль, бронзу у 2012 році, а всі інші рази вона зупинялася у кваліфікації. 

На цьому Олімпіада для Олени Костевич завершена, її найкращим результатом стало тринадцяте місце у кваліфікації змішаного командного турніру з пневматичного пістолета. 

Усього ж у колекції нагород нашої титулованої стрільчині 4 медалі Олімпійських Ігор (золото у 2004 році в пневматичному пістолеті, 2 бронзи в 2012 році в пневматичному та малокаліберному пістолеті та бронза в 2021 році в змішаній команді у пневматичному пістолеті разом з Олегом Омельчуком), 6 медалей чемпіонатів світу та 14 нагород з континентальних першостей. 

Нагадаємо, що срібну нагороду Україні на Олімпійських Іграх-2024 приніс нашій країні Сергій Куліш у стрільбі з малокаліберної гвинтівки з трьох положень. 

Олімпіада-2024. Медальний залік

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: