Перемоги у Лізі націй і фінал Ліги чемпіонів у Києві. Головні події року в українському футболі за 2018 рік

Перемоги у Лізі націй і фінал Ліги чемпіонів у Києві. Головні події року в українському футболі за 2018 рік
Національна збірна України з футболу
Фото Павла Кубанова

Рік, що минув, залишив в історії українського футболу помітний слід

Уперше наша країна приймала вирішальні поєдинки Ліги чемпіонів, національна збірна чудово виступила у новому турнірі – Лізі націй, а юніорська команда U-19 пробилася до фінальної частини чемпіонату Європи, де ввійшла до числа призерів.

Прес-служба Федерації футболу України пригадала найважливіші події 2018-го.

Свято Ліги чемпіонів у Києві

--1-min_01

Фото Павла Кубанова

26 травня у Києві на НСК «Олімпійський» відбулося головне дійство європейського клубного сезону-2017/18 – фінал Ліги чемпіонів. Погляди з усього світу були прикуті в цей день до столиці України, а 61,5 тис. глядачів на власні очі побачили захопливий поєдинок, у якому мадридський «Реал» переміг «Ліверпуль» із рахунком 3:1 та виборов найпрестижніший трофей клубного футболу.

Фінальному матчу передувала насичена програма. За два дні до нього, 24 травня, на стадіоні «Динамо» ім. Валерія Лобановського відбувся фінал жіночої Ліги чемпіонів, у якому французький «Ліон» у додатковий час здобув перемогу над німецьким «Вольфсбургом» – 4:1.

Окрім того, цими травневими днями у Києві відбувався «Фестиваль чемпіонів», до якого долучилися тисячі киян та гостей міста.

Президент УЄФА Александер Чеферін неодноразово висловив своє захоплення чудовою організацією фіналів Ліги чемпіонів УЄФА. «Перебувати у Києві під час фіналу Ліги чемпіонів-2018 було величезним задоволенням для нас. НСК «Олімпійський» є одним із найвеличніших стадіонів у Європі, і він велично прийняв фінал Ліги чемпіонів», - написав очільник європейського футболу в одному з листів.

Півфінал Євро для команди Петракова

7321

У липні збірна України U-19 чудово виступила у фінальному турнірі чемпіонату Європи у Фінляндії, зупинившись тільки у півфіналі після поразки (0:5) від майбутнього чемпіона – Португалії. Команда Олександра Петракова на груповому етапі перемогла Францію (2:1) і Туреччину (1:0), розійшлася миром з Англією (1:1) і в підсумку виконала головне завдання – здобула путівку на Чемпіонат світу U-20, який відбудеться наступного року у Польщі.

Юнацька команда «синьо-жовтих» уп’яте у своїй історії посіла призове місце на Євро. «Ми навіть трохи перевиконали завдання, пробившись до півфіналу Євро», - підсумував виступ своїх підопічних у Фінляндії Олександр Петраков.

Історичний успіх національної збірної

--1100-min

Фото Павла Кубанова

Восени національна збірна України провела чотири поєдинки у межах нового турніру – Ліги націй УЄФА. Розпочали «синьо-жовті» з виїзної вольової перемоги над Чехією (2:1), продовжили виступ звитягою над Словаччиною у Львові за порожніх трибун (1:0), а потім ще раз здолали Чехію – цього разу у Харкові (1:0).

Максимальний показник у трьох перших матчах дозволив команді Андрія Шевченка достроково забезпечити собі перемогу у групі B1 і путівку до дивізіону A наступного розіграшу Ліги націй.

В останньому поєдинку, у якому тренерський штаб вдався до кадрових і тактичних експериментів, українці поступилися в гостях Словаччині – 1:4, але ця невдача не вплинула на їхнє турнірне становище. До речі, поразка у Трнаві стала єдиною для «синьо-жовтих» у 2018 році у 10-ти матчах.

У зустрічах Ліги націй збірна України продемонструвала не тільки гідний результат, але й чудову атакувальну гру, дозволивши вболівальникам з оптимізмом дивитися у найближче майбутнє колективу.

«Дуже важливо, що збірна перебуває на правильному шляху. Підростають молоді гравці, є взаєморозуміння, чудова атмосфера. Перед цим колективом можна ставити певні завдання», - сказав Андрій Шевченко на одній із прес-конференцій, оцінюючи поточний стан своєї команди.

А головним завданням для національної збірної є вихід до Євро-2020, жеребкування відбірного турніру якого відбулося наприкінці року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Андрій Шевченко та Мауро Тассотті. Фото ФФУ
Офіційний сайт УЄФА «звільнив» Шевченка з посади головного тренера збірної України (фотофакт)
Збірні України та Росії - в одній лізі першого розіграшу Ліги націй УЄФА, але між собою не зіграють
Збірні України та Росії - в одній лізі першого розіграшу Ліги націй УЄФА, але між собою не зіграють
Карел Яролім
Тренер суперників збірної України у Лізі націй каже, що у Шевченка амбітна команда
Футболісти національної збірної України зібралися у Києві
Футболісти національної збірної України зібралися у Києві
Мірослав Зелінка
На товариському матчі Україна - Туреччина працюватимуть арбітри з Чехії
Любомир Шатка
Захисник збірної Словаччини Шатка зазнав нападу. Він пропустить матч проти України
Стало відомо, як виглядатиме офіційний м'яч футбольної Ліги націй (фото)
Стало відомо, як виглядатиме офіційний м'яч футбольної Ліги націй (фото)
Роздягальня збірної України перед матчем
Миколенко, Борячук та Швед можуть дебютувати за збірну України у матчі проти Словаччини
Фото: ФФУ
Шевченко оголосив склад збірної України на стартові матчі Ліги націй проти Чехії та Словаччини
Дата публікації новини: