Китай вперше успішно клонував рідкісний вид тварин

Китай вперше успішно клонував рідкісний вид тварин
Китайці заявили про успіхи у кронувані рідкісного виду корів
фото із відкритих джерел

Вчені в КНР вперше клонували тибетських корів, що перебували на межі вимирання

Вчені в Китаї вперше клонували тибетських корів, що перебувають на межі вимирання, повідомляє уряд Тибетського автономного району, зазначає видання China Daily. Цього вдалося досягти за рахунок перенесення ядер соматичних клітин.

Йдеться про два види корів, які мешкають на нагір'ї Тибету. Науковий співробітник Дослідницького інституту тваринництва та ветеринарії Китайської академії сільськогосподарських наук Юй Давей розповів, що фахівці зібрали вушну тканину тварин, а потім у лабораторії створили лінію фібробластів. Згодом їм удалося отримати ембріони клонів за допомогою технології перенесення ядер соматичних клітин.

«Клоновані ембріони трансплантували в сурогатних корів, і після повного терміну вагітності ми отримали вісім клонованих корів», – розповів Юй Давей.

Він додав, що в майбутньому вчені мають намір поєднувати технології клонування із традиційними механізмами розведення худоби. Це дозволить сформувати досконалу генетичну систему та вдосконалити системи захисту та використання ресурсів.

Раніше в Китаї шляхом клонування отримали коня на прізвисько Чжуан Чжуану. Коню зараз сім місяців, і, можливо, він візьме участь в Олімпіаді 2028 року. На той час він підходитиме за віком для вступів. Клон був створений із клітин спортивного жеребця Урсуса, який завоював у різні роки безліч нагород. У компанії, що займалася клонуванням, запевняють, що характеристики клону ті ж, що в оригіналу. Однак йому все одно потрібні тренування.

Раніше стало відомо, що у США вчені вперше успішно клонували коня Пржевальського, який знаходиться під загрозою зникнення. Лоша з’явився на світ 6 серпня в зоопарку Сан-Дієго. Для його клонування використовували заморожені в 1980 році клітини британського жеребця, який народився в 1975 році.

Читайте також: Китай використовує штучний інтелект для шпигунства за американцями – WSJ

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: