Ситуація у Лаврі: монах провокує керівництво, комісія опечатує корпуси (відео)

Ситуація у Лаврі: монах провокує керівництво, комісія опечатує корпуси (відео)
У Києво-Печерській лаврі не вщухають суперечки й сутички
фото: Главком

Чоловік у рясі стверджує, що мешкає на території заповідника

Комісія Мінкульту та керівництво Києво-Печерської лаври продовжують працювати над виселенням УПЦ МП. Під час опечатування 37 корпусу прийшов невідомий чоловік у рясі та почав провокувати заступника гендиректора Заповідника Олександра Рудника. Про це повідомляє кореспондент «Главкома».

Чоловік назвався монахом і стерджує, що мешкає на території Лаври. Водночас інший чоловік намагався перешкоджати роботі комісії з питанням: «Ви заходите без дозволу хазяїна?»

Рудник зауважив, що заповідник є державним майном, на що невідомий у рясі відповів: «І я державний монах».

До слова, Мінкульт призначив нового гендиректора заповідника «Києво-Печерська лавра».

Нагадаємо, після виїзду представників Московської церкви з стін Києво-Печерської лаври, у будівлях залишилися суцільні руїни. Як повідомлялося, 29 березня представники Церкви Московського патріархату мали покинути територію і приміщення Києво-Печерської лаври через завершення дії орендного договору.

Зауважимо, на території київської Лаври зафіксовано незаконних 36 об'єктів, що є новобудовами, добудовами і перебудовами до пам'яток національного та місцевого значення. Правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактами незаконного утримування, осквернення або знищення релігійних святинь – Московська церква відмовляється повертати Лавру: суд ухвалив рішення.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: