У Черкасах священник Московської церкви виніс із храму ікони (відео)

У Черкасах священник Московської церкви виніс із храму ікони (відео)
У Черкасах в колишню Московську церкву зайшла Православна церква України

Свято-Стрітенська церква, що у парку Хіміків, офіційно перейшла у підпорядкування Православної церкви України

У Черкасах 4 серпня 2023 року до колишньої церкви Московського патріархату зайшли священники ПЦУ. Після попередніх власників у церкві не дорахувалися ікон та речей для богослужінь.

Рішення про перехід Свято-Стрітенської церкви з підпорядкування УПЦ (МП) до ПЦУ прийняла черкаська громада під час парафіяльних зборів 29 червня.

Священник Дмитро Кузьмич розповів: у церкві відсутні багато ікон та необхідних для богослужіння речей, інформує Суспільне.

«Коли ми зайшли, ми провели опис всього майна, на сьогодні зранку вже деяких речей не було. Отець коли забирав свої речі, казав, що все інше це власність громади. Але станом на ранок деяких з цих речей не було».

Колишній настоятель храму, священник московського патріархату протоієрей Євгеній Буркацький своєю чергою розповів: з храму його ніхто силою не виганяв, усе пройшло цивілізовано:

«Погано до мене ніхто не ставився. Звичайно, при таких ситуаціях бувають якісь конфлікти, але ми їх вирішуємо. Я вивожу особисті речі, які купував за власні кошти. Храм будується із 2013 року, він ще молодий, тут ще йде робочий процес, щось добудовується. Хай спробують його утримувати. Звичайно, постійно потрібні кошти. Я завжди кажу, що громада храму це та громада, яка його будує і утримує. На утримання потрібні кошти, все відразу не зробиш. Стосовно того, чому у церкві всього так мало, то наразі вона ще будується і роботи тут ще багато».

До слова, раніше «Главком» повідомляв, що два митрополити Московської церкви в Україні поклялися у вірності РПЦ.

Нагадаємо, священники Української православної церкви московського патріархату (УПЦ МП) звернулися до митрополита Онуфрія із закликом негайно та остаточно розірвати із російською православною церквою (РПЦ) після ворожого ракетного удару по Спасо-Преображенському кафедральному собору в Одесі. Знищення одеського собору вони називають варварським. Духовенство просить скликати Собор УПЦ, де має відбутися остаточний розрив із РПЦ у зв’язку з геноцидом українців російськими окупантами. Представники московського патріархату переконані, що це єдиний спосіб для УПЦ бути вільною від російського впливу та відстоювати інтереси українського народу.

Пізніше стало відомо, що Онуфрій не прийняв батюшок, які просили його порвати з Москвою.

Митрополит Антоній записав жалісливе відео, у якому стверджував, що розрив із Москвою стане «духовною смертю для України». На його думку, представники УПЦ МП, які підписали лист-прохання про розрив зв’язків із РПЦ, діяли на емоціях чи під тиском.

До слова, патріарх РПЦ Кирило вирішив, що у зруйнованому соборі в Одесі сидів Антихрист.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: