Білоруська опозиціонерка виїхала до Польщі

Білоруська опозиціонерка виїхала до Польщі
Вольга Кавалькова
Фото Officelife

Координаційна рада готує заяву з приводу виїзду Кавалькової до Польщі

Довірена особа кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської і член президії координаційної ради Вольга Кавалькова залишила Білорусь та перебуває у Польщі. 3 вересня член президії Координаційної ради Вольга Кавалькова була засуджена до 15 діб позбавлення волі без виходу з в’язниці після попереднього арешту. Як вона опинилася в Польщі, незрозуміло.

Про це повідомляє Радыё Свабода.

«Ми підтверджуємо, що Вольга зараз перебуває У Польщі», – заявив прессекретар Координаційної ради білоруської опозиції Антон Раднянков.

Зараз Координаційна рада готує заяву з приводу виїзду Кавалькової до Польщі.

Вольга Кавалькова, довірена особа кандидата в президенти Білорусі Світлани Тихановської, була затримана 24 серпня біля прохідної Мінського тракторного заводу, куди вона прибула з представником страйкового комітету МТЗ Сергієм Дилевським, щоб обговорити ситуацію зі страйком працівників.

Кавалькову засудили до 10 днів адміністративного арешту за участь у «несанкціонованому масовому заході». 3 вересня закінчився 10-денний термін арешту, але того ж дня Кавалькову знову засудили ще до 15 діб та визнали винною в участі в мітингу біля готелю «Планета» 23 серпня. Досі невідомо, як Кавалькову випустили до закінчення терміну арешту.

У Білорусі з 9 серпня йдуть масові акції протесту проти результатів виборів президента, на яких переможцем оголошений Александр Лукашенко.

Як відомо, Велика Британія, ЄС, Канада і США обговорюють введення санкцій проти Білорусі.

Натомість 2 вересня Білорусь відповіла на санкції країн Балтії.

Нагадаємо 1 вересня керівник Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що його країна ухвалить економічні рішення у відповідь на санкції країн Балтії.

Як повідомлялося, Литва, Латвія і Естонія ввели санкції проти 30 чиновників з Білорусі, в тому числі й щодо президента Олександра Лукашенка.

Фігурантам списку заборонено в’їжджати до країн Балтії, а в майбутньому перелік може бути розширено. Під санкції потрапили особи, які відповідальні за фальсифікацію результатів виборів і силові розгони демонстрантів.

Також посли ЄС планують затвердити санкції щодо Білорусі.

Зазначимо, Євросоюз вважає Олександра Лукашенка нелегітимним президентом Білорусі, але готовий вести з ним діалог для врегулювання політичної кризи в країн.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: