Європа отримає додаткові 20 млн доз вакцини Pfizer через поширення «Омікрона»

Європа отримає додаткові 20 млн доз вакцини Pfizer через поширення «Омікрона»
ЄС отримає допомогу партіями по п'ять млн щомісяця
фото з відкритих джерел

Погіршення епідеміологічної ситуації у Європейському Союзі потребує прискорення повної вакцинації населення та забезпечення його бустерними дозами

З огляду на складну епідеміологічну ситуацію, а також для прискорення процесів вакцинації, включаючи бустерні щеплення, Єврокомісія досягла домовленості з компанією BioNtech-Pfizer про збільшення обсягів поставок вакцини. Таку інформацію оприлюднила пресслужба Європейської Комісії.

«Єврокомісія домовилася сьогодні з BioNtech-Pfizer про прискорення доставки mRNA-вакцин для країн-членів, яка почнеться за кілька тижнів. У першому кварталі 2022 року будуть доставлені додатково 20 млн доз вакцини (5 млн у січні, 5 млн у лютому та 10 млн у березні). Ці дози надійдуть понад уже заплановану доставку 195 млн доз BioNTech-Pfizer, що доведе загальний обсяг постачання вакцин у першому кварталі до 215 млн доз», – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, минулого четверга Єврокомісія також досягла домовленості з компанією Moderna про доставку додаткових доз вакцини у першому кварталі наступного року. Цих домовленостей, за прогнозом, буде достатньо, щоб задовольнити короткотермінову потребу країн-членів у додаткових дозах вакцини.

Виходячи з погіршення епідеміологічної ситуації в Європейському Союзі за останні місяці, повна вакцинація населення та надання бустерних доз залишаються одним із найважливіших пріоритетів ЄС у сфері здоров’я. З огляду на очікування швидкого поширення варіанту Омікрон це завдання є більш невідкладним, ніж будь-коли.

За повідомленням Єврокомісії, ЄС також активував перше замовлення 200 млн доз BioNTech-Pfizer за третім контрактом з цією компанією. Як очікується, майбутні вакцини будуть уже адаптовані для протидії новому варіанту Covid-19 «Омікрон». Їх доставка, як очікується, розпочнеться у другому кварталі наступного року.

Ці вакцини надійдуть додатково до вже передбачених контрактом 450 млн доз. Таким чином, наступного року BioNTech-Pfizer поставить в країни ЄС 650 млн доз вакцини проти Covid-19.

До слова, ВООЗ оцінила вплив мутацій нового штаму Covid-19 на вакцини.

Читайте також:

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: