Мешканці Латвії стали менше підтримувати українських біженців: дані опитування

Мешканці Латвії стали менше підтримувати українських біженців: дані опитування
У Латвії українці отримують все меншу підтримку
фото із відкритих джерел

Латвійці стали менше підтримувати українських біженців

48% жителів Латвії віком від 18 до 75 років підтримують прийом українських військових біженців у Латвії. Про це свідчать дані опитування громадської думки, проведеного SIA Rait Custom Research Baltic на замовлення Державної канцелярії, пише tvnet.lv.

«Це означає, що підтримка мешканцями Латвії прийому українських військових біженців у Латвії знизилася. У березні 2024 року прийом українських військових біженців у Латвії підтримували 60,1% мешканців, тоді як у листопаді минулого року цей показник становив 52%, що свідчить про те, що після сплеску у березні підтримка статистично значно знизилася і зараз перебуває на тому ж рівні, що і пів року тому», – зазначає видання. 

Однак порівняно з березневим опитуванням частка населення, яке виступає за вступ України до НАТО, залишилася стабільною: 45% у червні та 46% у березні.Такий самий рівень підтримки спостерігається і щодо вступу України до Європейського Союзу. У червні вступ України до ЄС підтримували 45% респондентів, а у березні – 46%. В опитуванні брали участь 1005 респондентів – постійних мешканців Латвії – у віці 18-75 років.

До слова, у Ризі з'явився будинок для українських біженців, де вони зможуть провести перші 120 днів перебування у Латвії, доки не знайдуть собі іншого житла. Тут можуть розміститися до 125 осіб. На двох поверхах будівлі відремонтовано та мебльовано кімнати. Обладнана спільна кухня, де встановлені електричні плити та пральні машини. 

Читайте також: Українські біженці рятують економіку Європи

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: