Міністри оборони США й Ізраїлю обговорили ескалацію на Близькому Сході

Міністри оборони США й Ізраїлю обговорили ескалацію на Близькому Сході

Міністр оборони США «висловив підтримку деескалації конфлікту, а також відновленню миру»

Глави оборонних відомств США й Ізраїлю 18 травня обговорили загострення конфлікту на Близькому Сході, а також можливі шляхи деескалації. Про це йдеться в повідомленні Пентагону, оприлюдненому за результатами розмови міністрів Ллойда Остіна й Бенджаміна Ганца.

«Міністр Остін підтвердив непохитну підтримку Сполученими Штатами права Ізраїлю на самозахист та на оборону ізраїльського цивільного населення, а також висловив жаль з приводу загибелі невинних ізраїльтян і палестинців», - поінформували в американському оборонному відомстві.

Крім того, повідомляється, що міністр оборони США «висловив підтримку деескалації конфлікту, а також відновленню миру».

Як відомо, через загострення у Секторі Гази ісламські країни зібралися на терміновий саміт.

Нагадаємо, палестино-ізраїльський конфлікт загострився після того, як стало відомо про намір влади Ізраїлю примусово виселити кілька арабських сімей зі Східного Єрусалима.

Починаючи з 10 травня із Сектора Гази по Ізраїлю випустили понад 2,8 тисячі ракет. При цьому в «Хамас» стверджують, що можуть продовжувати обстріли місяцями.

У Європі 15 травня пройшли акції на підтримку Палестини на тлі загострення конфлікту з Ізраїлем.

Зокрема у Лондоні на акції в підтримку Палестини постраждали дев’ять поліцейських, така ж кількість демонстрантів затримана.

Тим часом у Києві поблизу посольства Російської Федерації відбувся мітинг на підтримку Ізраїлю, учасники якого прийшли із гаслами «Росія = Хамас».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: